Ten Hagen & Stam


Datum 25-mar-2002

Titel ICT investeringen onvoldoende onderbouwd
Onderwerp- gebied ICT Breed

Product / Event Congres

Bericht
ICT-investeringen onvoldoende onderbouwd
Den Haag, 19 maart 2002

Wetenschappelijk onderzoek onder leiding van de Katholieke Universiteit Brabant (KUB) toont aan dat ICT-investeringsbeslissingen vaak worden genomen zonder dat de bedrijfseconomische gevolgen voldoende zijn doordacht. De resultaten van dit onderzoek worden 23 april op het AG-congres in Golden Tulip Figi Zeist gepresenteerd.

De wetenschappers van de KUB, onder leiding van de hoogleraren Ribbers en Takkenberg, zijn op zoek naar meer inzicht in de processen die tot de uiteindelijke besluitvorming over de aanschaf van ICT leiden. Daarmee zijn vaak grote bedragen gemoeid. Het is tot op dit moment onduidelijk hoe het staat met de ICT kennis van de beslissers en hoe groot de rol in de praktijk is van de consultants en de leveranciers die de bedrijven daarbij adviseren.

Volgens Bas Linders (hoofdredacteur van Automatisering Gids en opdachtgever van het onderzoek) laten de eerste resultaten van het onderzoek, waarvoor het veldwerk is verricht door Intomart, zien dat binnen de investerende bedrijven weinig gebruik wordt gemaakt van de theoretische modellen die er zijn om de effectiviteit van de ICT-investeringen te meten. Het onderzoek lijkt het vermoeden te bevestigen dat de beslissingen vaak tot stand komen zonder dat de bedrijfseconomische gevolgen voldoende zijn doordacht.

Automatisering Gids presenteert de resulaten van dit onderzoek op 23 april. Onder leiding van dagvoorzitter Prof. Theo Mulder worden bijdragen aan het congres geleverd door: Mike Melenovski (senior vice president IDC research), Prof. Dr. Alexander Rinnooy Kan (Raad van Bestuur ING), Bart Fehmers (directeur IBM Nederland), Prof Piet Ribbers (Katholieke Universiteit Brabant), Gerard Geurtjens (Directeur ICT management Berenschot), Sylvia Roelofs (Directeur Nederland ICT), Bert Schoenmakers (Raad van Bestuur, Fortis) en Mr. Annemarie Jorritsma (Minister van Economische Zaken).

Op www.ag-congres.nl staat het volledige programma. De deelnemers aan het congres krijgen de beschikking over het wetenschappelijke rapport.

Noot aan de redactie.

Informatie over het onderzoek:
Bas Linders, Hoofdredacteur Automatisering Gids en opdrachtgever van het onderzoek
Telefoonnummer: (070) 304 61 58
Email: b.linders@wkths.nl

Informatie over het congres:
Kijk op www.ag-congres.nl of neem contact op met : Ageeth Luisman van ten Hagen & Stam
Telefoonnummer: 070 304 6184
E-mailadres: a.luisman@wkths.nl


Product / Event a.luisman@wkths.nl