Gemeente Deventer

Inloopavond over stadspark Nieuwe Plantsoen

De Waterleiding Maatschappij Overijssel (WMO) en de sector Stads - en Dorpsbeheer van de gemeente organiseren op dinsdag 23 april een inloopavond over de toekomst van het Nieuwe Plantsoen.

Het stadspark Nieuwe Plantsoen is voornamelijk bekend vanwege het bos, hertenkamp en de watertoren. Toch wordt het park niet zo intensief gebruikt als de gemeente en WMO zouden willen. Dat komt voornamelijk doordat het park jarenlang is beheerd als bos in plaats van stadspark. Daardoor is er onvoldoende aandacht geweest voor bijvoorbeeld de sociale veiligheid. De gemeente en WMO willen daar iets aan doen. De WMO wil bovendien de waterwinning in het park meer zichtbaar maken.

Visie

Er ligt een door het college van burgemeester en wethouders vastgestelde Visie op Hoofdlijnen voor het Nieuwe Plantsoen. De volgende stap is het opstellen van een concreter uitwerkingsplan. Hierin moet staan hoe het park er in de toekomst uit zal zien en hoe het beheerd moet worden. Het zal niet gaan om een compleet nieuwe inrichting van het park, maar om relatief eenvoudige ingrepen met grote positieve gevolgen. De gemeente wil uit het park halen wat er in zit, de potenties benutten.

Inloopavond

WMO en gemeente willen weten welke gedachten er spelen over het park, voordat ze aan de slag gaan met een concreet plan. Daarom organiseren zij een inloopavond op 23 april in wijkcentrum De Schalm aan de Dreef
1. Tijdens de inloopavond geeft adviesbureau Marcelis Wolak landschapsarchitectuur een toelichting op de knelpunten en mogelijke kansen van het park. Bezoekers kunnen aangeven wat zij belangrijk vinden. Vanaf 19 uur zijn de deuren open. Later komen kan ook. De inloopavond eindigt om 21.30 uur.