Gemeente 's-Hertogenbosch

Geluidscontrole bij horecabedrijven

vr 12 april 2002

In de weekenden van 23 en 30 maart 2002 zijn op diverse avonden geluidscontroleronden gehouden bij horecabedrijven in Rosmalen en de binnenstad van s-Hertogenbosch. Dit in opdracht van de afdeling Milieu van de gemeente s-Hertogenbosch. Middels geluidsmetingen is vastgesteld dat diverse horecabedrijven de geluidsvoorschriften overtreden.
Bij café t Stiefeltje, café Zomers & Zomers, café Bar-Le-Duc, café Mn Tante en café De Plekhoek in de binnenstad en café-zaal Den Beer in Rosmalen is het de eerste keer dat een dergelijke overtreding is geconstateerd. Bij deze horecabedrijven wordt de procedure opgestart om te komen tot bestuursrechtelijke handhaving (het opleggen van een dwangsom).

Bij café De Tijd en Tapperij De Saeck in de binnenstad en Dasstov in Rosmalen is voor de tweede maal een overtreding geconstateerd en is een dwangsom verbeurd.

Bij café De Palm en Stadsherberg t Pumpke in de binnenstad is voor de tweede maal een dwangsom verbeurd. Bij café De Smidse zijn in beide weekenden overtredingen geconstateerd en is twee maal een dwangsom verbeurd. Voor de drie laatstgenoemde horecabedrijven is de procedure opgestart om bij een volgende geconstateerde overtreding de geluidsapparatuur in beslag te nemen.

Bij Silva Ducis is voor de vierde keer een overtreding geconstateerd. Daar is op 4 april 2002 de geluidsapparatuur in beslag genomen.

Bij café Gompie is de geluidsapparatuur al eerder in beslag genomen. Bij dit horecabedrijf is voor de vijfde maal een overtreding geconstateerd, zodat nu de procedure is opgestart voorsluiting gedurende een weekend (van donderdag 11 tot en met zondag 14 april 2002).