Gemeente Soest


Woningbouwplan Van Oest-terrein

Inspraakbijeenkomst aan de Eigendomweg op 23 april 2002

Op 23 april 2002 om 19.30 uur vindt in het gemeentehuis een inspraakbijeenkomst plaats over het woningbouwplan Van Oest-terrein. Omwonenden zijn op de hoogte gebracht van de mogelijkheid om in te spreken. Inspraak is voorgeschreven, omdat het plan in strijd is met het bestemmingsplan Klein Engendaal 2000.

Het woningbouwplan met de situatietekening, plattegronden en gevelaanzichten ligt tot en met 31 mei 2002 ter inzage in het gemeentehuis bij de balie van de afdeling planologie en bouwen (geopend iedere werkdag van 08.30 tot 16.30 uur en iedere donderdag van 19.00 tot 20.00 uur). Tot en met 31 mei 2002 is er de tijd om te reageren op het woningbouwplan op het voormalige Van Oest-terrein aan de Eigendomweg.

Bouwbedrijf Van de Grift uit Soest heeft voor dit terrein een woningbouwplan ontwikkeld, dat bestaat uit 6 vrijstaande en 10 halfvrijstaande woningen. De woningen worden op ruime afstand van de bomen langs de langzaamverkeerroute gesitueerd. Aansluitend aan de achtertuinen van de bestaande woningen aan de Eigendomweg en de Amnestylaan worden de tuinen van de nieuwe woningen gesitueerd, waardoor er geen openbaar gebied of voorkanten van woningen aan de bestaande achtertuinen grenzen.

Twee halfvrijstaande woningen zijn aan de Amnestylaan gelegen en 14 woningen worden aan een nieuwe woonstraat gesitueerd. De woonstraat wordt op de Eigendomweg ontsloten.

Elke woning heeft een parkeermogelijkheid op eigen terrein en in het openbare gebied worden 12 parkeerplaatsen gerealiseerd.
---