Gemeente Zaanstad

Bekendmaking jury Zaanse Culturele Prijzen 2002

donderdag 18 april 2002

De samenstelling van de jury voor de Zaanse Culturele Prijzen 2002 is bekend. Deze bestaat uit (respectievelijk) drie deskundigen op het gebied van het thema van dit jaar de literatuur, twee individuele Zaanse burgers met affiniteit voor de literatuur en de wethouder van Cultuur als onafhankelijk voorzitter zonder stemrecht.

De leden zijn:

* De heer H. Swinkels, directeur FluXus

* De heer T. Yocarini, directeur Kunst & Cultuur Noord-Holland
* De heer C. Rol, journalist Dagblad Zaanstreek
* Mevrouw T. Lust-Cox, docent Nederlands op het Regio College Zaandam

* Mevrouw L. Ch. van Horssen-Keep, bibliothecaris van bibliotheek Zaanstad (filiaal Wormerveer)

* Mevrouw J. Schouten-Burger, wethouder Cultuur gemeente Zaanstad
De jury beoordeelt de inzendingen van de kandidaten en brengt advies uit over de toekenning van de Prijzen aan het College van B&W, waarna het College een beslissing neemt. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Cultuurmarkt in Zaandam op 23 juni 2002.

De Zaanse Culturele Prijzen worden dit jaar toegekend aan personen die op het gebied van de literatuur bijzondere prestaties hebben verricht en in hun werk zijn geïnspireerd door de Zaanstreek of er het culturele leven hebben verrijkt. Onder literatuur is begrepen: proza, jeugdliteratuur, poëzie, essay, biografie en journalistiek. De Zaanse Culturele Prijzen bestaan uit twee delen: de Cultuurprijs (2500 euro) en de Aanmoedigingsprijs (1250 euro).