Gemeente Tiel


Informatiebijeenkomst schoonmaak waterbodems Tiel

Op dinsdagavond 23 april vindt voor belangstellenden een informatiebijeenkomst plaats over de schoonmaak van de stadsgrachten in Tiel. De bijeenkomst wordt gehouden in het kantoor van het Waterschap Rivierenland, Prinses Beatrixlaan 25 te Tiel. De bijeenkomst begint om 20.00 en zal omstreeks 22.00 uur zijn afgelopen.

Na een lange periode van voorbereiding ziet het ernaar uit dat omstreeks de jaarwisseling de schoonmaak van de vervuilde stadsgrachten en de watergangen bij de Plantage van start kan gaan. Wat dit project bijzonder maakt is de mogelijk aanwezigheid in de waterbodems van explosieven uit de Tweede Wereldoorlog.

Op de bijeenkomst zal het Waterschap Rivierenland informatie geven over de wijze van schoonmaken, over de afvoer van de bagger, over de tijdelijke opslag in een depot en definitieve afvoer, en over de planning.

In dit project zijn veel maatregelen voorzien om overlast te voorkomen, dan wel tot een minimum te beperken. Ook hierover zal informatie worden gegeven.

De gemeente Tiel, die over de veiligheid gaat, zal tijdens deze bijeenkomst informatie geven over de mogelijke aanwezigheid van oude munitie en op de maatregelen die dan getroffen zullen worden.

Ook in de Doode Linge en in de watergangen langs de Nieuwe Tielseweg ligt vervuild slib. Deze watergangen zullen ongeveer een jaar later aan de beurt zijn om uitgebaggerd te worden.