Gemeente Alkmaar


16 april

Prijsuitreiking Duurzaamheidprijs Alkmaar 2002 in Huisvuilcentrale

De feestelijke uitreiking van de Duurzaamheidprijs Alkmaar 2002 wordt op dinsdagavond 23 april aanstaande gehouden in het bezoekerscentrum van de Alkmaarse Huisvuilcentrale. Vijf genomineerden presenteren daar het idee of project waarmee zij een bijdrage willen leveren aan een duurzame leefomgeving: Kodi b.v., Vos projectontwikkeling b.v., Grontmij Noord-Holland, Noordwestzes en IE-systems b.v.

Een deskundige jury bepaalt wie de Duurzaamheidprijs 2002 wint. De jury bestaat uit de heer Van Keulen van MKB Noordwest-Holland (juryvoorzitter), de heer Gilijamse van Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN), de heer Lücke van de Rabobank Alkmaar e.o., de heer Poot van Syntens Noord-Holland, de heer Van Weenen van de Hogeschool Alkmaar en de heer Van Arendonk van de Milieufederatie Noord Holland.

Prijswinnaars
De winnaar neemt een sculptuur van kunstenaar Geer Roobeek uit Bergen in ontvangst. Bovendien krijgt deze 15 m2 zonnepanelen. Het publiek bepaalt deze avond wie de publieksprijs wint. De winnaar van de publieksprijs mag 10 m2 mee naar huis nemen.
Dit prijzenpakket ter waarde van 11.500,- is beschikbaar gesteld door de Provincie Noord-Holland, Energierent Noordwest (onderdeel van de NUON groep) en de gemeente Alkmaar.

Initiatiefnemers
De prijs is een initiatief van de gemeente Alkmaar, de Kamer van Koophandel, Hogeschool Alkmaar en de natuur- en milieustichting ANIMO.