Gemeente Steenbergen

Verkeersmaatregelen
Op dinsdag 23 april van 18.00 uur tot 20.30 uur is er een Kassenloop (prestatieloop) op het parcours Stierenweg, Koeveringsedijk, Zonnekreekseweg en Zoekweg te Steenbergen. Het parcours dient te worden afgesloten met dien verstande dat in verband met het doorgaande verkeer op de Koeveringsedijk een strook van 1 meter wordt afgezet en dat het kruispunt Stierenweg / Zoekweg in verband met de doorgang van het bestemmingsverkeer schuin wordt afgesloten. Op dinsdag 30 april van 10.00 uur tot 17.30 uur is het gedeelte van de Dorpsweg, gelegen tussen de Schutbocht en het pand Dorpsweg 63 te De Heen afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers in verband met activiteiten Koninginnedag.

---

Ophalen huisvuil

De route voor de duobakken van dinsdag 30 april (Koninginnedag) wordt gereden op zaterdag 27 april.
Op woensdag 1 mei 2002 om 09.00 uur houdt de commissie voor de aan de Westdam 22 te Steenbergen. Op de agenda staan twee bezwaarschriften van respectievelijk de heer en mevrouw W.A. Riemslag-Baas en de heer A.M. Vogelaar tegen het besluit van burgemeester en wethouders tot het nemen van een verkeersbesluit met betrekking tot de Piet Heijnstraat te Dinteloord.

De indieners van de bezwaarschriften maar ook andere belanghebbenden worden in de gelegenheid gesteld zich tijdens deze hoorzitting te doen horen. De bezwaarschriften en eventuele verdere op de zaak betrekking hebbende stukken liggen voor de indieners en andere belanghebbenden vanaf heden ter inzage op het gemeentehuis.

Voor nadere informatie kan men terecht bij de secretaris van de commissie.
Verkiezingen Tweede Kamer woensdag 15 mei

Wegwijzer voor de kiezer

Binnen enkele dagen ontvangt u de oproep voor de verkiezing van de leden voor de Tweede Kamer op woensdag 15 mei 2002. Uiteraard wilt u aan deze verkiezing deelnemen. Het uitoefenen van het kiesrecht is tenslotte een recht van iedere Nederlander. Er kunnen zich omstandigheden voordoen, waardoor u een ander voor u wilt laten stemmen of waardoor u in een ander stembureau uw stem wilt uitbrengen. Redenen kunnen ziekte, werk of vakantie zijn. U hoeft uw stem dan niet verloren te laten gaan, want er zijn verschillende regelingen getroffen, zodat u toch uw stem kunt (laten) uitbrengen! De volgende mogelijkheden zijn er.

Stemmen bij volmacht

U kunt niet zelf uw stem uitbrengen. Een ander gaat voor u stemmen:

A. In het zelfde stemdistrict

U kunt een gezinslid, een huisgenoot of een kennis die in uw buurt woont en die in het zelfde stembureau als u moet stemmen, machtigen uw stem uit te brengen. Wat moet u doen?

1. U vult bij het onderdeel 'volmachtbewijs' op uw oproepingskaart uw naam in en de naam van degene die voor u gaat stemmen. Geef uw kaart pas aan de ander mee, nadat u zelf heeft ingevuld wie uw stem mag uitbrengen.

2. U zet beiden uw handtekening.

3. Degene die voor u gaat stemmen, neemt uw kaart mee en brengt tegelijk met zijn/haar stem ook uw stem uit. Dit is de meest eenvoudige manier om een ander voor u te laten stemmen.

B. In een ander stemdistrict

U kunt een andere kiezer die in een ander stemdistrict woont, maar wel binnen het gebied waarvoor de verkiezing geldt machtigen uw stem uit te brengen. Wat moet u doen?

1. U gaat naar het stadhuis, afdeling Bevolking, bij de daarvoor aangewezen ambtenaar haalt u een volmachtformulier - model L8 (dit formulier kan ook telefonisch aangevraagd worden).
2. U vult uw gegevens in en de gegevens van degene die voor u gaat stemmen.

3. U zet beiden uw handtekening.

4. Daarna stuurt u het formulier zo snel mogelijk terug naar het stadhuis, ter attentie van de ambtenaar verkiezingen. Het formulier moet uiterlijk 14 dagen voor de dag van de stemming op het stadhuis ontvangen zijn, dus vóór 1 mei 2002.
5. Degene die voor u gaat stemmen, ontvangt een volmachtbewijs, waarmee hij/zij uw stem tegelijk met zijn/haar stem uitbrengt.

Hoe en wanneer ontvangt u de oproepingskaart?

U ontvangt de oproepingskaart binnen enkele dagen en wel op het adres in de gemeente waar u op de dag van de kandidaatstelling bent ingeschreven. De dag van de kandidaatstelling is 43 dagen voor de dag van de stemming, dus 2 april 2002. Het kan zijn dat u in de periode tussen de dag van de kandidaatstelling en de dag van de stemming verhuist. In dat geval kunt u gebruik maken van de kiezerspas. De kiezerspas geldt namelijk in alle stembureaus binnen het gebied waarvoor de verkiezing wordt gehouden. Dus voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer op 15 mei a.s. in geheel Nederland. Hoe u aan een kiezerspas komt, wordt hierna uitgelegd.

Hoe komt u aan een kiezerspas?

Hiervoor zijn twee mogelijkheden:

1. U kunt tot uiterlijk 5 dagen voor de stemming (dus 10 mei 2002) zelf met de oproepingskaart naar het stadhuis in uw woonplaats komen en uw oproepingskaart door de daarvoor aangewezen ambtenaar laten omzetten in een kiezerspas.

2. U kunt de kiezerspas ook schriftelijk aanvragen. Vraag hiervoor een formulier - model K6 aan op het stadhuis. Dit formulier vult u in en stuurt u samen met de oproepingskaart (voor zover in uw bezit) terug naar het stadhuis. Het formulier moet uiterlijk 14 dagen voor de dag van de stemming (dus voor 1 mei 2002) op het stadhuis ontvangen zijn. Een eenmaal uitgegeven kiezerspas kan na verlies niet worden vervangen.

De lijst met kandidaten voor de Tweede Kamer wordt ongeveer een week voor de verkiezing via de PTT huis-aan-huis bezorgd.

Laat uw stem niet onnodig verloren gaan.

---

Subsidie muziekonderwijs met ingang van schooljaar 2002-2003 gewijzigd

Op 28 maart jongstleden heeft de gemeenteraad de nieuwe Subsidieverordening muziekonderwijs 2002 vastgesteld, waardoor voor kinderen tot 18 jaar die muzieklessen volgen bij het Centrum voor de Kunsten in Bergen op Zoom of de muziekschool Roosendaal belangrijke wijzigingen optreden.

Wat als uw kind sinds het schooljaar 2000-2001 of 2001-2002 een cursus volgt

Voor kinderen onder de 18 jaar die in Steenbergen wonen en sinds het schooljaar 2000-2001 of 2001-2002 een cursus bij het Centrum voor de Kunsten of muziekschool Roosendaal volgen verandert er niets. Omdat deze kinderen al sinds een of meerdere jaren een cursus bij een van deze instellingen hebben gevolgd, krijgen zij de gelegenheid deze onder de oude voorwaarden af te maken. Voor hen is dan ook de regeling van toepassing zoals deze in de afgelopen jaren gold.

Nieuwe regeling voor kinderen die zich inschrijven voor een cursus in het schooljaar 2002-2003

Kinderen die op 1 mei 2002 nog geen 18 jaar zijn en in de gemeente Steenbergen wonen kunnen vanaf het schooljaar 2002-2003 subsidie ontvangen van de gemeente Steenbergen. De te ontvangen subsidie is afhankelijk van het belastbaar inkomen van de ouders/verzorgers over het jaar 2000. De cursussen waarvoor subsidie wordt verleend betreffen Algemeen Muzikale Vorming (AMV), Voorbereiding op het Instrumentaal Onderwijs (VIO) en Instrumentaal A. Alle andere cursussen worden niet gesubsidieerd.

Wijze van subsidiëren vanaf schooljaar 2002-2003

Kinderen die zich in het nieuwe schooljaar voor een cursus aanmelden betalen rechtstreeks het lesgeld aan de muziekschool. De tarieven bedragen bij het Centrum voor de Kunsten in Bergen op Zoom _ 90,- voor AMV en _ 804,- voor Instrumentaal A. De tarieven bij de muziekschool Roosendaal bedragen _ 89,67 voor AMV, _ 89,67 voor VIO en _ 688,23 voor Instrumentaal A. De bedragen betreffen de kosten voor een geheel schooljaar. Op grond van leerlingenlijsten van beide muziekscholen worden door de gemeente aan ouders/verzorgers van in Steenbergen woonachtige leerlingen subsidieaanvraagformulieren gestuurd. Deze aanvraagformulieren moeten vóór 1 augustus 2002 worden ingeleverd bij de afdeling Welzijn van de gemeente Steenbergen, waarna vóór 1 september 2002 het subsidiebedrag wordt vastgesteld. Vóór 1 oktober ontvangt de aanvrager een brief van de gemeente en wordt het subsidiebedrag aan de betreffende ouders/verzorgers overgemaakt.

Subsidie als lessen worden gevolgd bij individuele docenten of instellingen

Minderjarige kinderen die woonachtig zijn in Steenbergen en lid zijn van een Steenbergse muziekvereniging kunnen ook subsidie krijgen voor lessen die worden gevolgd via individuele docenten of instellingen. Voorwaarde voor het verkrijgen van subsidie daarbij is wel dat de betreffende docenten of instellingen voldoen aan de benoembaarheideisen die zijn gesteld in de CAO kunstzinnige vorming en de instellingen en docenten belastingen en premies afdragen van de door hen ontvangen vergoedingen. Aan de plaatselijke muziekverenigingen zal worden verzocht een lijst te overleggen van minderjarige kinderen die via muziekscholen of particuliere docenten of organisaties lessen volgen. Aan de ouders/verzorgers van deze kinderen zal een formulier worden toegezonden op grond waarvan subsidie kan worden aangevraagd. De hoogte van de subsidie voor cursussen gevolgd bij individuele docenten of instellingen wordt vastgesteld naar rato van het lesgeld van muziekschool Roosendaal of het Centrum voor de Kunsten Bergen op Zoom. Dit betekent dat indien het lesgeld van een individuele docent bijvoorbeeld 80% bedraagt van het lesgeld van muziekschool Roosendaal de subsidie ook slechts 80% bedraagt van de subsidie vermeld in de bovenstaande tabel.

Wanneer uw kind muziekonderwijs volgt hoeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie geen actie te ondernemen. Door de gemeente zullen ouders/verzorgers nader worden geïnformeerd en subsidieaanvragen worden toegezonden.

Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.
---

Zwembad De Meermin en zwembad Aquadintel geopend van zaterdag 27 april t/m zondag 1 september

---

Gemeente gesloten dinsdag 30 april Koninginnedag
---
Openbare vergaderingen
Raadsvergadering donderdag 25 april
het Landgoed De Breede Weel aan het Welbergswegje.
* Maatregelen tot het structureel sluitend maken van de begroting 2002.

* Migratie naar MS-office.

* Benoeming lid Regionale Programmaraad voor de CAI. Deze vergaderingen beginnen om 19.30 uur in de burgerzaal van het stadskantoor (ingang via Westdam 22).
In deze openbare vergaderingen mag iedereen, met vooraf verkregen toestemming aan het begin van de vergadering, het woord voeren. Op de gemeentelijke teletekstpagina's van TV-Gazet (pagina 213) wordt de agenda van de raadsvergadering vermeld. De onderwerpen liggen ook ter inzage bij de receptie in het stadhuis.

---

Evenementen

vr 19 april: muziekconcert in 't Cromwiel te Steenbergen. Info 565682.

za 20 april: kinderkledingbeurs in gemeenschapshuis 't Cromwiel te Steenbergen.

za 20 april en zo 21 april: fancyfair bij basisschool Merijntje te Nieuw-Vossemeer. Info 502694.
zo 21 april: rommelmarkt in dorpshuis Siemburg te Kruisland. Info (0165) 546957.
di 23 april: Kassenloop (prestatieloop) 19.00 uur, op het parcours Stierenweg, Koeveringsedijk, Zonnekreekseweg en Zoekweg. Info tel (0165) 302325.

zo 28 april: survivalrun, sportpark Seringenlaan te Steenbergen. Info tel (0166) 653347.

---

Koninginnedag dinsdag 30 april

De Heen: optocht met versierde fietsen, zeskamp, diverse spelletjes en rommelmarkt. Info 564919 Dinteloord: 10.00 uur aubade, kinderamusement, tobbeglijden, lampionnenoptocht. Info tel 522656.

Kruisland: reveilleblazen, dauwtrappen, optocht versierde fietsen, fietspuzzeltocht.

Nieuw Vossemeer: optochten met fietsen, kinderspelen aan de Burgemeester Janssensstraat 1, zeskamp aan de Veerweg. Info tel 506065.

Steenbergen: optocht met versierde fietsen, diverse activiteiten in het park en 's avonds een lampionnenoptocht. Info tel 566990. Steenbergen/Welberg: optocht met versierde fietsen, sport- en spelmiddag. Info tel 562526.
Pagina aangepast op: 19-04-2002 .