Raad voor het Landelijk Gebied

RAAD VOOR HET LANDELIJK GEBIED

persuitnodiging aanbieding advies

Persuitnodiging
aanbieding van het advies VOORKOMEN IS BETER ... over soortenbescherming en economische ontwikkeling van de Raad voor het Landelijk Gebied

19 april 2002

Op 23 april 15.45 uur zal de voorzitter van de Raad voor het Landelijk Gebied, de heer Vonhoff, het advies VOORKOMEN IS BETER ... aanbieden aan staatssecretaris Faber van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. In dat advies stelt de raad dat het behoud van planten- en diersoorten goed te combineren is met de gewenste sociale en economische ontwikkelingen. De raad draagt oplossingen aan voor de recente conflicten tussen kleine beestjes (zoals Hamster, Kamsalamander, Zandhagedis) en bouwprojecten. De oplossing van het conflict tussen ecologische en economische belangen is te realiseren zonder onevenredige hoge kosten of vertraging van bouwprojecten. Wél is veel meer personele en financiële capaciteit nodig om soorten veilig te stellen en regelgeving soepeler te kunnen toepassen.

De aanbieding vindt plaats op dinsdag 23 april 2002 in Hotel des Indes, Lange Voorhout 54-56 in Den Haag. Het programma (bijgevoegd) dat om 15.30 uur start met koffie en thee, voorziet in reacties op het advies vanuit de provincies, de Vereniging Nederlandse gemeenten, VNO-NCW en het Platform Soortenbeschermende Organisaties.

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom. Na afloop van de bijeenkomst is gelegenheid tot gesprekken met de staatssecretaris, leden van de raad en andere aanwezigen.

Voor nadere informatie over de aanbieding van het advies of het maken van afspraken voor gesprekken kunt u contact opnemen met de algemeen secretaris van de Raad voor het Landelijk Gebied. W.J. Kooy (kantooruren 033-4619948) en met de plv. alg. secretaris B.H. van Leeuwen (kantooruren 033-4619948, buiten kantooruren 030-6563552).

Het Platform Soortenbeschermende Organisaties (te bereiken onder telefoonnummer 0317-467346) organiseert voorafgaand aan deze bijeenkomst een symposium over juridische aspecten van deze problematiek.

programma:

15.30 uur
ontvangst met koffie en thee

15.45 uur
toelichting op het advies van de Raad voor het Landelijk Gebied en aanbieding van het advies aan staatssecretaris Faber prof. H.J.L. Vonhoff
voorzitter van de Raad voor het Landelijk Gebied

Reacties op het advies vanuit:

16.00 uur
de provincies

16.10 uur
Vereniging Nederlandse Gemeenten
C. H. Suttorp
voorzitter VNG-commissie Vernieuwing Landelijk Gebied

16.20 uur
VNO-NCW
drs. E.I. Schippers
secretaris Ruimtelijke Ordening bij VNO-NCW

16.30 uur
Platform Soortenbeschermende Organisaties
J.G. van der Made
voorzitter Platform Soortenbeschermende Organisaties

16.40 uur
Reactie op het advies door staatssecretaris G. H. Faber

16.55 uur
Afsluiting door de voorzitter van de Raad voor het Landelijk Gebied

Gelegenheid voor bilaterale gesprekken met de pers

19 apr 02 16:06