OPLEIDINGSCENTRUM SVS

Rond de tafel voor Guinness Wereldrecord Lijsttrekken

In het kort geding, dat het Opleidingscentrum SVS had aangespannen tegen de gemeente Breda inzake de doorgang van het Guinness Record Lijsttrekken in het Bredase Schaatscentrum, heeft de rechter vrijdag nog geen uitspraak gedaan, maar partijen opgedragen om dinsdagochtend 23 april opnieuw rond de tafel te gaan zitten en gezamenlijk tot een oplossing te komen.

Wanneer het Opleidingscentrum SVS en de gemeente Breda die dinsdagochtend geen overeenstemming bereiken over een pasklare oplossing, zal s middags alsnog een gerechtelijke uitspraak volgen. Het Opleidingscentrum SVS heeft er echter het volste vertrouwen in dat het zover niet zal hoeven te komen en de SVS dinsdagochtend met de gemeente Breda geschikte en verantwoorde afspraken maken kan, zodat het Wereldrecord doorgang kan hebben.

Het kort geding werd aangespannen omdat de gemeente Breda geen toestemming had gegeven om de recordpoging om 125 meter stuclijst aan een stuk te vervaardigen, te laten plaatsvinden in het Schaatscentrum. Het nieuwe centrum zou volgens de brandweer niet geschikt zijn voor een dergelijk evenement waarbij ongeveer 500 toeschouwers verwacht worden.

De poging een Guinness Wereldrecord Stuclijsttrekken van 125 meter neer te zetten is een initiatief van het Opleidingscentrum SVS en wordt uitgevoerd door leerlingen en docenten van de stukadoorsopleiding van zes regionale opleidingencentra uit het gehele land. Stuclijsten zijn in het verleden veelvuldig toegepast aan de plafonds van monumentale gebouwen. Heden ten dage moeten stukadoors deze techniek vooral beheersen om beschadigde lijsten te kunnen vervangen en het plafond in de originele staat terug te brengen.

19 apr 02 16:39