Gemeente Zaanstad

Eerste paal brandweerkazerne Vermiljoenweg, Zaandam

maandag 22 april 2002

Burgemeester R.L. Vreeman slaat op 23 april a.s. om 08.30 uur de eerste paal van nieuwe brandweerkazerne aan de Vermiljoenweg in Zaandam.

In deze nieuwe brandweergarage zal kring 1 gehuisvest worden. Deze brandweerkring is nu nog gehuisvest in de garage aan de Gerhardstraat. Deze brandweerkazerne zal in de nabije toekomst verdwijnen als ook het nieuwe hoofdkantoor van de brandweer Zaanstad en de Regionale brandweer Zaanstreek is gerealiseerd aan het Prins Bernhardplein in Zaandam.

De garage is een ontwerp van het Zaanse architectenbureau Stam Architecten bna en wordt gebouwd door Kakesbouw uit Zaandam. Kosten van de nieuwe brandweergarage bedragen 850.000.

De bouw van de nieuwe kazerne past in het gemeentelijk beleid rond het thema veiligheidszorg. Daarin wordt niet alleen gewerkt wordt aan de vernieuwing van materieel van de brandweer maar ook de uitbreiding en vernieuwing van gebouwen van de brandweer wordt met grote vaart opgepakt.

In het veiligheidsbeleid van de gemeente zal de komende jaren met name aandacht besteed worden aan de risicos die in de Zaanstreek aanwezig zijn. Zo zal medio dit jaar zal het rapport Veiligheid op en aan de Zaan verschijnen.