Korps: Flevoland, plaats: district Noord 23-04-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen

Aanhouding inbreker
LELYSTAD Maandagmiddag hield de politie een 29-jarige inwoner van Emmeloord op de Galjoen aan op verdenking van woninginbraak. Na een melding dat daar ingebroken werd, gingen de agenten erheen. Zij troffen de man aan de achterkant van de woning aan. Hij is aangehouden en hij is voor nader verhoor in verzekering gesteld. Op het bureau bleek dat hij nog een boete had openstaan en dat hij een valse identiteit had opgegeven. De (technische) recherche heeft een onderzoek ingesteld.

Snelheid
LUTTELGEEST Vanochtend vroeg hield de politie een 30-jarige inwoner van de Nederlandse Antillen aan. Surveillerende agenten zagen de automobilist snel rijden met zijn mistlichten aan op de Muntweg richting de Kuinderweg. De agenten berekenden snelheden van meer dan 180 km/u (gecorrigeerd). Zij volgden de bestuurder die gevaarlijk rijgedrag vertoonde. De bestuurder ging er vandoor over de P. Stuyvesantweg met een snelheid van zon 130 km/u. De agenten konden de automobilist daar staande houden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Omdat de 30-jarige meer dan 100% de maximum toegestande snelheid overschreed, is ook zijn auto in beslag genomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Hij is na verhoor heengezonden.

Aanhouding vernielers
LELYSTAD Dinsdagochtend vroeg, na een melding van vernieling bij het Zuiderzeeziekenhuis, gingen agenten ter plaatse en spraken de getuige aan. Toen kwamen twee mensen aangelopen en zij verklaarden tegenover de politie vernield te hebben. De twee, een 32-jarige man uit Koog aan de Zaan en een 44-jarige vrouw uit Lelystad, zijn aangehouden en voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

Auto-ruiten
URK Bij de politie is gisteren aangifte gedaan van diefstal van een auto op de Schelpenhoek, vernieling van een autoruit op de Schelpenhoek en diefstal van een radio ook uit een auto op deze straat. Voor preventietips om auto-inbraak te voorkomen en om de politie te helpen inbrekers aan te houden, zie het tweede gedeelte van het extra persbericht vandaag (Lelystad).

BANT Ook in Bant is in autos ingebroken. Bij de politie is vier keer aangifte gedaan van inbraken of pogingen daartoe op De Geer. Zie verder het preventie-advies in het Lelystadse persbericht.