Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 23-04-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Aanrijding Evenaar
ALMERE Maandagochtend zijn op de Evenaar een auto en fiets met elkaar in botsing gekomen. Een 18-jarige fietsster uit Almere stak de Evenaar over en zag daarbij een auto over het hoofd. De 32-jarige automobilist uit Almere remde, maar kon niet op tijd tot stilstand komen. De fietsster is met pijn in haar nek en een gebroken sleutelbeen per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Aanrijding Mozartweg
ALMERE Maandagmiddag is een 16-jarige bromfietser uit Almere gewond geraakt bij een aanrijding aan de Mozartweg. Een 49-jarige automobiliste uit Almere draaide rechtsaf de Mozartweg in en kwam in botsing met de bromfietser. Vermoedelijk heeft de bromfietser iets teveel aan de linkerkant van de weg gereden. Hij is met letsel aan zijn elleboog per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Kop-staartbotsing A27
ALMERE Op de rijksweg A27 zijn maandagmiddag bij een kop-staartbotsing drie mensen gewond geraakt. Een 24-jarige automobilist uit Hendrik Ido Ambacht zag te laat dat zijn voorganger afremde voor een file en botste er achterop. Hij en zijn 17-jarige bijrijdster zijn met onbekend, ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis Gooi-Noord. De bestuurder van het voorste voertuig is auto, een 56-jarige man uit Warns, is met pijn in rug en hoofd overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Beide rijstroken zijn voor hulpverlening en technisch onderzoek ruim anderhalf uur afgesloten geweest. Het verkeer werd over de vluchtstrook geleid.

Aanhouding minderjarigen wapenbezit
ALMERE Op de Chagallweg zijn maandagavond twee jongens van 15 en 16 jaar aangehouden voor wapenbezit. Surveillerende agenten troffen het duo aan en hadden het vermoeden dat ze iets te verbergen hadden. Bij controle bleken ze twee balletjespistolen bij zich te hebben die bijna niet van een echt vuurwapen te onderscheiden waren. Ze zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding valse identiteit
ALMERE Op het Centraal Station is maandagavond een 28-jarige Almeerder aangehouden voor het opgeven van een valse naam. Hij wenste niet mee te werken aan een controle van de NS en gaf meerdere keren een valse naam op. De politie wilde zijn persoonsgegevens op het politiebureau controleren, omdat hij geen legitimatiebewijs bij zich had. De man strubbelde tegen en wilde wegrennen. Hierop is hij geboeid en overgebracht naar het politiebureau. Hij is na verhoor weer heengezonden.