Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-04-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.30 uur

Wijkagent voor nieuwe wijk Oost

VEENENDAAL De politie heeft vorige week een wijkagent aangesteld voor de toekomstige wijken in Veenendaal Oost en Dragonder Oost. Wijkagent Simone Pfister (29) zal qua veiligheid de ontwikkeling van deze wijk gaan volgen. Pfister is sinds 1999 bij de politie in Veenendaal werkzaam. Zij zal de functie wijkagent voorlopig in deeltijd gaan uitvoeren.

De komende tien jaar zal Veenendaal gaan uitbreiden in Veenendaal Oost en Dragonder Oost. In het najaar van 2002 wordt daadwerkelijk begonnen met de bouw. Simone Pfister zal in de voorbereidende fase al contacten leggen met gemeente, projectontwikkelaars, aannemers en natuurlijk de huidige en toekomstige bewoners. Het is heel handig als je van te voren weet waar scholen komen, wegen, kerken, fietspaden, buurthuizen, winkels en waar bijvoorbeeld mogelijk hangplekken kunnen ontstaan. Je kunt van te voren inspelen op mogelijke problemen en deze voorkomen.

In de Politie Regio Utrecht waaronder Veenendaal valt zijn al goede ervaringen geweest met de start van wijkpolitie in een wijk in opbouw. Een voorbeeld daarvan zijn wijkagenten in de Vinexlocatie Leidse Rijn. De wijkagent van Veenendaal Oost zal nauw samenwerken met de preventie-adviseur van het politie district Heuvelrug, die al betrokken is bij de veiligheid in en rondom de nieuw te bouwen woningen.

Veel aangiften zakkenrollen

VEENENDAAL De politie heeft de afgelopen week de aantallen van aangiften zakkenrollerij zien toenemen. Op zaterdag 20 april ontving de politie in totaal 13 aangiften van gedupeerden. Gemiddeld worden 3 aangiften per week gemeld bij de politie over zakkenrollen in het centrum van Veenendaal. De gedupeerden worden op verschillende tijdstippen en op diverse plaatsen in het centrum van Veenendaal bestolen. Afgelopen zaterdag bleek ook dat overal in het centrum gerold werd.

De politie waarschuwt bezoekers van het centrum in Veenendaal en van de markt op dinsdag en zaterdag op de Markt om alert te zijn op zakkenrollers. Enkele tips: berg de portemonnee niet op in de achterzak, maar bijvoorbeeld in de binnenzak van de jas. Bij gebruik van een tas is het verstandig de portemonnee niet voor het grijpen neer te leggen, maar in een afsluitbaar deel van de tas. Draag de tas zoveel mogelijk in het zicht.

De politie surveilleert met grote regelmaat in het centrum en zal extra op zakkenrollerij letten. De politiejunioren van het politie district Heuvelrug wijzen op vrijdagavond en zaterdag bezoekers van het centrum op mogelijk gevaar van zakkenrollerij.

Onoplettende fietser

LEERSUM- Maandagmiddag om 13.00 uur raakte een 12-jarig fietster uit Amerongen gewond na een botsing met een geparkeerde auto.

Het meisje reed op de Dreef richting school, toen zij haar naam hoorde roepen. Ze keek achterom en botste hierdoor op een geparkeerde auto. Het letsel aan haar buik en benen was zodanig dat ze per ambulance naar het ziekenhuis werd vervoerd. De auto raakte door het ongeval licht beschadigd.

Aanhouding minderjarige inbrekers

VEENENDAAL- Maandagmiddag 22 april hield de politie drie jongens uit Veenendaal aan op verdenking van inbraken in een winkel aan de Brouwerstraat.

Omstreeks 15.25 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in de winkel. Eerder die dag was er ook al ingebroken in hetzelfde pand. De politie kwam ter plaatse en trof daar de melder aan, die twee jongens van 15 jaar en een jongen van 14 jaar oud vasthield nadat zij uit de winkel waren gekomen. Alledrie hadden ze buit bij zich en ze werden door de politie overgenomen en op het bureau verhoord. Zij bekenden alledrie hun aandeel in de inbraken en diefstallen in de winkel, ook eerder die dag. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Mislukte gewapende overval
VEENENDAAL- De politie zoekt getuigen van een mislukte gewapende overval op een winkel aan de Passage op maandag 22 april.

Omstreeks 17.30 uur werd aan de achterzijde van de winkel, aan de Tuinstraat, aangebeld bij de winkel. Een winkelmedewerkster opende de deur en onmiddellijk kwamen twee jongens met helmen op naar binnen die haar beetpakten en vroegen naar de kluis. De bedrijfsleider van de winkel kwam op dat moment het halletje in en de jongens bedreigden hem met een vuurwapen. De bedrijfsleider begon zich te verzetten, waarop de verdachten op de vlucht sloegen. Eén jongen liep vermoedelijk richting de Hoofdstraat. Na onderzoek werden bij de winkel twee bromfietsen aangetroffen, waarop de jongens mogelijk hebben gereden.

De politie is op zoek naar personen die mogelijk iets hebben gezien in de omgeving van de winkel. Heeft u informatie, neem dan contact op met de politie van district Heuvelrug via 0900-8844.