Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-04-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.45 uur

Schieten met luchtdruk wapen

UTRECHT- Op maandagmiddag werden twee mannen aangehouden nadat ze met een luchtdrukpistool in een park hadden geschoten.

Omstreeks 17.15 uur kreeg de politie de melding dat in het Griftpark mannen met een luchtdrukpistool op eentjes zouden schieten. De politie trof twee mannen aan, 20 en 27 jaar afkomstig uit Utrecht, die voldeden aan het signalement. Een van de mannen bekende te hebben geschoten met een luchtdrukpistool op blikjes en flessen.

De mannen werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Het luchtdrukpistool is inbeslaggenomen.

Diefstal met bedreiging

UTRECHT- Op maandagmiddag werden een man en een vrouw aangehouden nadat ze kratten hadden gestolen bij een winkel.

Omstreeks 16.00 uur zagen medewerkers van een winkel aan de Amsterdamsestraatweg dat het duo, van 28 en 36 jaar afkomstig uit Utrecht, een aantal statiegeldkratten wegpakten. De achtervolging werd door het winkelpersoneel ingezet. De mannelijke dief pakte vervolgens een mes en bedreigde het achtervolgende winkelpersoneel hiermee.

Desondanks wist men het duo toch te overmeesteren en de politie werd gewaarschuwd. Het tweetal is ingesloten voor verhoor.

Aan de haal met palingfilet

UTRECHT- Op maandagmiddag werd een 43-jarige man uit Utrecht aangehouden nadat hij een winkeldiefstal had gepleegd. De man wilde omstreeks 14.25 uur een winkel aan de Roelantdreef verlaten met 10 pakken niet betaalde palingfilet.Winkelpersoneel zag dit en waarschuwde de politie en de man werd ingesloten voor verhoor.

Man in elkaar geslagen

VLEUTEN- Op zaterdagmiddag kreeg de politie de melding dat er zou worden gevochten in een woning gelegen aan de Prins Bernhardstraat.

Toen de politie omstreeks 16.10 uur ter plaatse kwam werd de 62-jarige bewoner gewond aangetroffen. De man was geslagen en geschopt en had hierdoor ernstige verwondingen opgelopen aan zijn lichaam en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Voor zover bekend is er na een onenigheid met nog onbekende personen de vechtpartij ontstaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

3 X fout
UTRECHT- Op maandagmiddag reed een 24-jarige automobilist uit Utrecht over de busbaan gelegen aan de Potterstraat. Hij kreeg hiervoor een bekeuring en gaf zijn naam op aan de agenten. Deze hadden een vermoeden dat hij niet zijn juiste naam opgaf. Na controle bleek hij inderdaad een valse naam te hebben opgegeven en bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij kon zijn weg te voet vervolgen.

Grootscheepse actie tegen inbraak in autos in Uithof en Rijnsweerd Utrecht Maandag 22 april tot en met vrijdag 26 april 2002 wordt in de Uithof en Rijnsweerd door de politie in samenwerking met de beveiliging van het Utrecht Medisch Centrum en de Bedrijfsbeveiliging Uithof een grootscheepse actie gehouden om automobilisten erop te wijzen geen waardevolle goederen in de geparkeerde auto achter te laten. Vaak heeft dit auto inbraak tot gevolg.

In aansluiting op de reeds eerder verrichte acties met betrekking tot de actie Niets erin , Niets eruit hebben deze dagen als doelstelling: Alle geparkeerde voertuigen in de Uithof/Rijnsweerd Noord en Zuid scannen op de aanwezigheid van waardevolle spullen en controleren of ze zijn afgesloten. Op deze wijze wordt geprobeerd om eigenaren van deze voertuigen bewust te maken waardevolle spullen elders op te bergen, zodat eigenaren van deze autos geen aanleiding geven tot het plegen van diefstal uit de auto.

Waardevolle spullen liggen vaak in het zicht in de auto: een laptop, een mobiele telefoon, soms zelfs portemonnees. Voor de bestuurder geeft dit veel rompslomp: aangifte doen, de auto van een nieuwe ruit laten voorzien, het nog maanden later terugvinden van glasscherven in de auto. Ook brengt het kosten met zich mee; door de vele inbraken wordt de autoverzekering onnodig hoog gehouden.

De samenwerkende partijen aan deze actie hopen dat bestuurders zich voorlopig weer bewust worden van het feit dat buit in de auto een inbraak kan uitlokken. Met medewerking van iedereen die in de Uithof werkt of studeert, moet het mogelijk zijn het aantal auto-inbraken structureel omlaag te krijgen.

In het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Utrechts Medisch Centrum zullen voor het publiek stands worden geplaatst met informatiemateriaal. Ook zal er een voorlichtingsfilm worden vertoond met daarop de actie Niets erin, Niets eruit.