Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-04-2002 Persberichten district Eemland zuid, 10.00 uur

Snelheidscontrole

WOUDENBERG- De politie hield maandag 22 april van 09.30 uur tot 12.00 uur een snelheidscontrole op de Stationsweg.

Er werden 1459 voertuigen gecontroleerd op snelheid, waarvan 135 bestuurders te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u, terwijl 50 km/u toegestaan is.

Winkeldiefstal

AMERSFOORT- Maandagmiddag hield de politie twee meisjes uit Amersfoort aan op verdenking van winkeldiefstal.

De meisjes, van 17 en 18 jaar oud, namen kleding weg uit een winkel aan de Utrechtsestraat, waarop ze werden aangesproken door het winkelpersoneel. Hierop gingen de dames er vandoor en een personeelslid rende achter hen aan, terwijl hij de politie waarschuwde. Op de Stationsstraat zagen politiemensen de 18-jarige verdachte rennen en zij werd aangehouden. Het 17-jarige meisje kon op de Korte Bergstraat worden aangehouden. Beide dames zijn ingesloten voor verhoor.

Aanhouding ramkraak

AMERSFOORT Zaterdag 20 april heeft een ramkraak plaatsgevonden waarna de politie drie verdachten heeft aangehouden.

Zaterdagochtend kreeg de politie een melding van een inbraak in een winkel aan de Mooierstraat waarbij de gevel beschadigd was. Via binnengekomen informatie kon de politie de daders aanhouden op de Evertsenstraat. Het gaat daarbij om drie mannen uit Amersfoort in de leeftijd van 43, 28 en 35 jaar. Een van de verdachten heeft bij de aanhouding verzet gepleegd en werd vervolgens geboeid overgebracht naar het bureau. Het gebruikte voertuig bleek als gestolen vermeld te staan en diezelfde dag volgetankt te zijn zonder te betalen bij een tankstation in Amersfoort.

Onder invloed

AMERSFOORT- In de nacht van maandag op dinsdag hield de politie een 46-jarige man uit Amersfoort aan omdat hij onder invloed reed van alcohol.

De politie zag de man omstreeks 01.55 uur rijden op de Albert Schweitzersingel en gaven hem een stopteken. Door een ademtest werd het vermoeden van de agenten bevestigd en het bleek dat de man teveel gedronken had. Hij had een alcoholpromillage in zijn bloed van 1.40, terwijl 0.50 is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.