Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-04-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.05 uur

Fietsster komt ten val

VIANEN Op maandag 22 april is een fietsster bij een ongeval gewond geraakt.

Rond 08.30 uur fietste een 55-jarige vrouw uit Hagestein over het fietspad van de Stuartweg, komende uit de richting van de Monikenhof en gaande in de richting van kruising met de Lange Dreef. Vlak voor de genoemde kruising moest zij uitwijken voor uitstappende buspassagiers. Daarbij kwam zij op de rijbaan terecht en raakte de rechter zij- of achterkant van een klein type vrachtauto. De chauffeur van dit voertuig reed door, mogelijk omdat hij niets van de aanrijding heeft gemerkt.

De vrouw liep door de aanrijding letsel aan haar gezicht op. Zij is voor behandeling per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Meerdere personen zijn getuige geweest van de aanrijding. Aan de hand van hun verklaringen en van het kenteken van de kleine vrachtwagen wordt door de politie een nader onderzoek ingesteld.

Winkeldief aangehouden

IJSSELSTEIN Op maandag 22 april is een man voor winkeldiefstal aangehouden.

Rond 15.40 uur hoorde een medewerker van een winkel aan de Tinbergenlaan dat het alarm van één van de detectiepoortjes afging, terwijl een klant deze passeerde. Hij hield deze klant, 34 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, staande. Hij bleek twee elektrische apparaten ter waarde van meer dan 50,- te hebben gestolen.

De man werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. Hij bekende de goederen te hebben weggenomen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Jongen mishandeld

NIEUWEGEIN Op maandag 22 april is een jongen door een automobilist mishandeld.

Rond 16.30 uur fietste een 17-jarige jongen uit Nieuwegein over de Nijverheidsweg. Hij fietste links naast een vriend van hem. Een automobilist bleef achter hen rijden, terwijl naar het idee van de 17-jarige meer dan genoeg ruimte was om in te halen. Op een gegeven moment kwam de auto toch naast hen reden. Er ontstond een woordenwisseling tussen de automobilist en de jongen. De automobilist reed vervolgens door, stopte verderop en stapte uit. Om een confrontatie te vermijden, fietste de 17-jarige naar de andere kant van de weg. De automobilist rende de rijbaan over en schopte de jongen tegen zijn been. Die was zo bang dat hij hard doorfietste.

De politie stelt een nader onderzoek naar deze mishandeling in.

Uitgebreide bromfietscontroles

IJSSELSTEIN / NIEUWEGEIN Op maandag 22 april heeft de politie op twee plaatsen een uitgebreide bromfietscontrole gehouden.

Van 15.45 uur tot 18.15 uur werd in IJsselstein een controle gehouden. Bromfietsen werden door politiemotorrijders naar de controleplaats op de Europalaan geleid. In totaal werden 61 bromfietsen gecontroleerd. Hiervan bleken er 27 geheel in orde te zijn. Voor de overigen werden in totaal 52 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. overschrijding van de constructiesnelheid (21), niet kunnen tonen van het verzekeringsbewijs (8), het niet dragen van de helm (6) en het onterecht voeren van gele of oranje platen (3). Eén bromfiets werd in beslag genomen omdat het framenummer vermoedelijk vervalst was. Eén bromfietseigenaar deed afstand van zijn bromfiets, vanwege de slechte staat waarin die zich bevond. Twee bromfietsen werden ingenomen omdat zij niet waren verzekerd.

Tussen 19.30 uur en 20.45 uur vond een controle op de Lekboulevard in Nieuwegein plaats. Door politiemotorrijders werden bromfietsen uit zowel Nieuwegein als vanuit Vianen naar de carpoolplaats geleid. In totaal 21 bromfietsen werden gecontroleerd, waarbij 27 bekeuringen werden uitgeschreven voor o.a. overschrijding van de constructiesnelheid (9), niet dragen van de helm (7), niet tonen van het bromfietscertificaat (4) en het niet kunnen tonen van het verzekeringsbewijs (3). Eén bestuurder deed afstand van zijn bromfiets vanwege de slechte staat waarin deze zich bevond. Eén brommer werd ingenomen omdat hij niet verzekerd was.