Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-04-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.10 uur

Goudventers

BREUKELEN Op maandag 22 april zijn vijf personen bekeurd voor het venten van gouden sieraden.

Rond 15.45 uur zag een politieman dat er illegaal werd gevent op de parkeerplaats Ruwiel langs de A2. Hij zag dat twee dames op de parkeerplaats gouden sieraden aan passanten probeerden te verkopen. Beide vrouwen, 29 en 38 jaar oud en beiden afkomstig uit Roemenië, werden aangehouden. In overleg met de Officier van Justitie kregen beide vrouwen een bekeuring van 150,- voor het venten. Beiden betaalden na enig protest de boete.

Rond 16.30 uur werd door een politieman op dezelfde plaats dezelfde overtreding geconstateerd. Hierbij werden drie vrouwen, 23, 24 en 29 jaar oud en eveneens afkomstig uit Roemenië aangehouden. Het betrof andere verdachten dan hierboven genoemd. Ook deze vrouwen kregen ieder een boete van 150,- direct te betalen.

Knaapje gevallen

MAARSSEN Op maandag 22 april raakte een jongetje gewond toen hij met zijn fiets viel.

Rond 16.00 uur kreeg de politie de melding dat een jongetje op de Reigerskamp met zijn fiets was gevallen en vast zat. Ter plaatse zagen de politiemensen dat het 7-jarige knaapje uit Maarssen met zijn been vast zat tussen het frame en de kettingbeschermer. Zijn moeder was inmiddels ook ter plaatse gekomen. Met kracht heeft een politieman de kettingbeschermer losgetrokken, waarna het jongetje uit zijn benarde positie kon worden bevrijd. Hij hield slechts een schaafwond aan zijn valpartij over en kon met zijn moeder naar huis.

Winkeldief aangehouden

WOERDEN Op maandag 22 april is een jongen voor diefstal van kleding aangehouden.

Rond 17.35 uur zag een medewerker van een winkel aan de Rijnstraat dat twee jongens zich verdacht gedroegen en vlak daarna de winkel verlieten. Daarbij zag zij dat één van hen opeens een erg gevulde tas bij zich had. Zij belde de politie en gaf signalementen van de beide jongens door. Aan de hand van het signalement werd op het station van Woerden één van de verdachten aangetroffen en aangehouden. Hij had een tas bij zich, met daarin een achttal kledingstukken, waarvan een gedeelte afkomstig was uit de winkel aan de Rijnstraat. De jongen, 17 jaar oud en afkomstig uit Ommen, werd aangehouden. De andere verdachte werd niet meer aangetroffen.

De verdachte is in het politiebureau ingesloten. Er wordt nog uitgezocht uit welke winkels de andere kledingstukken afkomstig waren.