Gemeente Hengelo

Hengelo 200 jaar! Controle groene containers Gemeente gesloten Verzoek vergunning kinderdagverblijf Collecte Vergunning Drank- en Horecawet
Kledinginzameling Bestemmingsplannen
Gemeenteraad Bouwplannen
Europees parlement in Hengelo Parkeerplaatsen gehandicapten Dodenherdenking Verkeersbesluiten
Mededeling gemeentelijke publicatieborden Werk aan de weg Nieuwe gehandicaptenparkeerkaart Tijdelijke afsluiting parkeerterreinen/-straten

Mededelingen 23 april 2002

Hengelo 200 jaar!


Reis door de tijd

Op woensdag 1 mei bestaat de gemeente Hengelo 200 jaar! Wilt u weten wat er die jaren is gebeurd, kom dan op 1 mei om 19.30 uur naar de lezing die de heer Helmig Kleerebezem van Oald Hengel houdt in de burgerzaal van het stadhuis over de geschiedenis van onze stad. Een interessante reis door de tijd!

Om deze lezing te bezoeken heeft u een toegangskaart nodig.

Toegangskaarten

Toegang is gratis, maar het aantal kaarten is beperkt. U kunt een toegangsbewijs afhalen in de Gemeentewinkel, bij de ingang van het stadhuis.

Tentoonstelling 200 jaar Hengelo

Om 13.30 uur opent de burgemeester de tentoonstelling "200 jaar Hengelo" in de hal van het stadhuis. U bent hierbij van harte welkom. Behoort u tot de eerste 200 bezoekers van de tentoonstelling, dan ontvangt u een aardige attentie.

Openingstijden: op 1 mei tot 21.00 uur en verder iedere werkdag, donderdagavond en op zaterdagmiddag van 14 tot 17 uur . De tentoonstelling sluit op 18 mei om 17.00 uur.

Boek 200 jaar Hengelo

Op 1 mei verschijnt het boek over 200 jaar geschiedenis van Hengelo. U kunt het boek met ingang van 1 mei s middags om 14.00 uur kopen bij boekhandel Broekhuis en iedere middag in de tentoonstellingsruimte van het stadhuis. Het boek kost 25 euro, maar u krijgt met de bon die volgende week in deze krant verschijnt 5 euro korting. Het boek is dus nog niet te koop, maar pas op woensdag 1 mei s middags.

Gemeente gesloten


29 en 30 april

Op maandag 29 en dinsdag 30 april (Koninginnedag) zijn alle afdelingen van de gemeente gesloten. Let op: ook de afdeling Burgerzaken is gesloten. Op 1 mei kunt u weer aangifte doen van geboorte en overlijden.

9 en 10 mei

Op donderdag 9 en vrijdag 10 mei zijn alle afdelingen van de gemeente eveneens gesloten.
Tot en met 27 april collecteert de Nederlandse Hartstichting. Collectanten kunnen zich legitimeren.
Van 29 april tot en met 11 mei wordt er niet gecollecteerd. De gemeenteraad vergadert op dinsdag 23 april 2002 vanaf 18.30 uur in Een van de raadsleden spreken?
Wilt u een van de raadsleden spreken? Op pagina 23 in de Gemeentegids staan de adressen en telefoonnummers van alle raadsleden vermeld. Weet u niet precies wie u moet hebben? U kunt dan contact opnemen met het centrale nummer van de fractie van de politieke partij van uw keuze. De nummers staan hiervoor bij de spreekuren vermeld. Voor meer informatie kunt u ook De Gemeentewinkel bellen, telefoon 2459 555. Europees parlement in Hengelo


Donderdag 25 april a.s. is er in het stadhuis een discussieavond, waarbij burgers met een aantal Nederlandse Europarlementariërs in debat kunnen gaan over alles wat hen bezighoudt. Het debat wordt geleid door de heer Medendorp (RTVOost). U bent vanaf 19.30 uur van harte welkom in het stadhuis, Burg. Jansenplein 1. De discussie begint om 20.00 uur. De Europarlementariërs die verwacht worden zijn Bert Doorn (CDA, Ieke van den Burg (PvdA), Toine Manders (VVD), Alexander de Roo (GroenLinks), Bas Belder (ChristenUnie-SGP), Lousewies van der Laan (D66) en Erik Meijer (SP).

Dodenherdenking


Stille Tocht op 4 mei

Zaterdag 4 mei om 19.40 uur vertrekt de Stille Tocht vanaf het Mitchamplein naar het herdenkingsmonument op het Burgemeester Jansenplein voor de traditionele dodenherdenking om 20.00 uur.

Herdenkingsbijeenkomst

Aansluitend aan de Stille Tocht en de kranslegging bij het herdenkingsmonument, is er dit jaar in verband met werkzaamheden in de Lambertusbasiliek, een bijeenkomst in het Rabotheater.

Mededeling gemeentelijke publicatieborden

Met ingang van 23 april worden alle publicaties met betrekking tot executieverkopen niet meer geplaatst in de vitrine naast het stadhuis, maar in de vitrine naast de ingang van het stadskantoor.

Nieuwe gehandicaptenparkeerkaart per 1 april

Met ingang van 1 april 2002 heeft de gemeente Hengelo de nieuwe gehandicaptenparkeerkaart ingevoerd. Deze kaart vervangt de huidige gehandicaptenparkeerkaart, maar kan nu in alle EU-landen gebruikt worden. Ieder land kan wel eigen voorwaarden stellen.

Let op:

De invoering van deze nieuwe parkeerkaart voor gehandicapten heeft tot gevolg dat de procedure langer duurt en u ook bij het afhalen rekening moet houden met een wachttijd. U kunt de kaart afhalen bij de WVG in de Telgenflat. U dient 2 goed gelijkende, recente pasfotos mee te nemen.

Controle groene containers


Bij de verwerking van het groente-, fruit- en tuinafval uit de groene containers blijkt af en toe dat de inhoud vervuild is met ander afval. Het gft-afval kan daardoor niet worden gecomposteerd of pas nadat het afval dat er niet in hoort is verwijderd. Dit veroorzaakt onnodige kosten.

Extra controle

Groot Driene

Op 9 april was de vracht gft-afval uit Groot Driene (gebied tussen P.C. Hooftlaan en J. Perkstraat) licht verontreinigd. Op dinsdag 23 april wordt in deze wijk opnieuw ingezameld. Daarbij zal extra worden gelet op de inhoud van de groene containers. Wanneer tussen het groente-, fruit- en tuinafval ander afval wordt gevonden, wordt de container niet geleegd.

Veldwijk Zuid

Op 15 april werd de vracht gft-afval uit Veldwijk Zuid afgekeurd. Op maandag 29 april wordt in deze wijk opnieuw ingezameld. Daarbij zal extra worden gelet op de inhoud van de groene containers. Wanneer tussen het groente-, fruit- en tuinafval ander afval wordt gevonden, wordt de container niet geleegd.

Verzoek tot verlenen vergunning kinderdagverblijf

Het bestuur van de Stichting Kinderopvang de Belhamel verzoekt conform artikel 2 van de Verordening

Kinderopvang Gemeente Hengelo vergunning te verlenen voor:
* het oprichten c.q in stand houden van een kinderdagverblijf, Oldenzaalsestraat 61

Het betreft een babygroep van maximaal 9 kinderen, een peutergroep van maximaal 13 kinderen, een verticale groep van maximaal 12 kinderen en een groep buitenschoolse opvang van maximaal 10 kinderen. Ter inzage
Het verzoek ligt van 23 april tot en met 21 mei 2002 ter inzage op kamer 388 van het stadskantoor. Gedurende deze periode kunt u schriftelijk bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 18, 7550 AA in Hengelo.

Vergunning Drank- en Horecawet


Burgemeester en wethouders zijn van plan een vergunning te verlenen op grond van artikel 3 juncto 4 van de Drank- en horecawet, voor de uitoefening van het horecabedrijf aan:

* Ruysdaelstraat 2, Hengelosche Korfbalclub
Het betreft een sportkantine die gebruikt zal worden als horecabedrijf. In de te verlenen vergunning worden nadere voorwaarden en beperkingen opgenomen ter voorkoming van ongewenste mededinging.

Ter inzage en zienswijze

Deze aanvraag ligt gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, kamer 331 van het stadhuis. Belanghebbenden kunnen tot 5 juni 2002 hun zienswijze omtrent de te verlenen vergunning aan burgemeester en wethouders kenbaar maken. Goedkeuringsbesluit bestemmingsplan Flemingstraat

Burgemeester en wethouders van Hengelo maken bekend dat het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel bij besluit van 19 maart 2002, RWB/2001/3979 het bij besluit van de gemeenteraad van 18 september 2001 nr. 5475/5536 vastgestelde bestemmingsplan Flemingstraat gedeeltelijk heeft goedgekeurd.

Het plangebied wordt begrensd door de Flemingstraat, de Boerhaavelaan, Deldenerstraat, Swammerdamstraat en het voetpad gelegen tussen de Deldenerstraat en de Flemingstraat. Dit plan maakt het mogelijk om op de voormalige schoollocatie vrijstaande woningen te realiseren.

Goedkeuring is onthouden aan:
a. de gebieden welke op de plankaart met een rode omlijning zijn aangegeven (geplande autoboxen)
b. artikel 3 lid 5 van de voorschriften, te weten: op gronden bestemd tot "woondoeleinden" ontbreekt de aanduiding (m), zodat de bepaling vervalt dat hierop de bouw van een kantoor- of praktijkruimte mogelijk is.
c. de voorschriften behorende bij de geplande autoboxen (artikel 6)

Ter inzage, beroep en verzoek om voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan Flemingstraat ligt van 24 april tot 5 juni 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Tegen het besluit tot goedkeuring kan beroep worden ingesteld door degenen die bedenkingen hebben ingebracht bij Gedeputeerde Staten, alsmede door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot Gedeputeerde Staten te wenden. Tegen het gedeelte waaraan goedkeuring is onthouden, kan door een ieder beroep worden ingesteld

Het beroep kan van 24 april tot 5 juni 2002 worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het goedkeuringsbesluit treedt in werking op 5 juni 2002. Indien echter binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet eerder in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een dergelijk verzoek kan alleen worden gedaan door diegenen die bevoegd zijn tot het instellen van beroep.

Bestemmingsplan Klein Driene, deelplan de Noork (Kotmansweg) onherroepelijk

Bij besluit van 7 februari 2002, kenmerk RWB/2002/288 heeft het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel het besluit van het College van B en W van 16 januari 2002, nr. 18760 tot vaststelling van het bestemmingsplan Klein Driene, deelplan de Noork (Kotmansweg) goedgekeurd.

Het goedkeuringsbesluit heeft van 27 februari tot 10 april 2002 ter inzage gelegen bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Tijdens deze inzagetermijn kon tegen de goedkeuring beroep worden ingesteld door degenen die bedenkingen hebben ingebracht bij Gedeputeerde Staten, alsmede door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot Gedeputeerde Staten te wenden. Van deze mogelijkheid is geen gebruik gemaakt.

Ter inzage

Het bestemmingsplan Klein Driene, deelplan de Noork (Kotmansweg) heeft daarom met ingang van 10 april 2002 rechtskracht verkregen en ligt met ingang van 24 april 2002 ter inzage bij de afdeling Bouwen.

Ontwerp bestemmingsplan uitwerking 3 Thiemsland (blok A, B, C en D)

Het plan betreft een uitwerking van het bestemmingsplan Thiemsland. Het plangebied wordt aan de oostzijde globaal begrenst door de Bornsestraat en de begraafplaats, in het zuiden door de Algonquin en het voormalig Huys Hengelo en aan de westzijde door de Bankastraat en de Wessex. Het ontwerpplan beoogt de juridische basis te leggen voor de planologische inpassing van 143 reeds gerealiseerde woningen en de bouw van maximaal 51 woningen (in het zogenaamde blok D)

Ter inzage en zienswijzen
Het ontwerp uitwerkingsplan ligt van 24 april tot 22 mei 2002 voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Binnen genoemde periode kunt u uw schriftelijke zienswijzen indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Ontwerp bestemmingsplan HOV-doorstroomas Vossenbelt

De aanleg van de HOV-doorstroomas Vossenbelt vindt plaats binnen de ruimte van het openbaar (weg)profiel. In het voorliggende ontwerpbestemmingsplan HOV-doorstroomas Vossenbelt zijn alle strijdigheden met de geldende bestemmingsplannen herzien. Er bestond strijdigheid met de bestemmingsomschrijving en soms met een ter plaatse bindend dwarsprofiel en de daarbij aangegeven maten. Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 24 april tot 22 mei 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer R115. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden desgewenst schriftelijk zienswijzen indienen bij de gemeenteraad, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Bouwplan Oversteweg

Er is een plan ingediend voor:

* het oprichten van een appartementencomplex met bergingen, Oversteweg 21

Het verzoek betreft een perceel met de bestemming "bijzondere doeleinden". Op de gronden met deze bestemming is het oprichten van woningen niet toegestaan. Het voornemen bestaat om met toepassing van de vrijstellingsprocedure ex artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking te verlenen aan het bouwplan. Alvorens tot de toepassing van deze procedure over te gaan kunt u reageren op dit bouwplan.

Ter inzage en inspraak

Conform de gemeentelijke Inspraakverordening ligt het plan van 24 april tot 22 mei 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Eventuele reacties met betrekking tot het plan kunt u binnen de inzagetermijn indienen bij het College van B en W, postbus 18, 7550 AA Hengelo.
* Albert Verweijstraat 15, plaatsen dakkapel
* Cees Laseurstraat 37, oprichten tuinhuisje
* Celebesstraat 37, oprichten tuinhuisje

* Gerrit Peuscherstraat 397, veranderen en vergroten woonhuis
* Parallelweg LS 2 A, plaatsen container t.b.v. stoomketel + tank
* Stockholmstraat 94, plaatsen dakkapel


* Aaltje Noordewierstraat 37, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. erker

* Achterhoekse Molenweg 122, oprichten garage
* B P Hofstedestraat 1, oprichten parkeergarage
* Deurningerstraat 177 - 179, veranderen en vergroten woonhuis met kap op bijgebouw

* Deurningerstraat 256, oprichten bedrijfsruimte
* Dr Schaepmanstraat 71, vergroten dakopbouw
* Fie Carelsenstraat 132, veranderen en vergroten woonhuis
* Hegemansweg 32, oprichten schuur en garage
* Johannaweg 15 D, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker
* Kretastraat 18, oprichten tuinhuisje

* Kwakelstraat 3, oprichten garage + carport
* Lepelaarstraat 37, veranderen en vergroten woonhuis
* Marterstraat 56, veranderen en vergroten woonhuis
* Sallandstraat 13, veranderen en vergroten woonhuis
* Spreeuwenstraat 52, veranderen en vergroten woonhuis
* Timorstraat 7, veranderen en vergroten woonhuis
* Waalstraat 27, oprichten schuur

* Wegtersweg 34, veranderen bedrijfspand

* Willemstraat, oprichten politiebureau
Instemming melding
In de week van 8 tot en met 12 april is ingestemd met:
* Anthony van Leeuwenhoeklaan 6, veranderen en vergroten woonhuis In de week van 8 tot en met 12 april is vergunning verleend voor:
* Aquamarijnstraat 100 - 102, veranderen bedrijfshal en wijzigen gevel

* Deldenerstraat 175 A, veranderen en vergroten woonhuis
* Deurningerstraat 45 + 45 A, veranderen en vergroten 2 woonhuizen d.m.v. een erker

* Johan Kaartstraat 14, veranderen en vergroten woonhuis
* Oldenzaalsestraat 61, veranderen bedrijfspand in een kinderdagverblijf

* Thiemsbrug 55, veranderen winkelpand

* Tuindorpstraat 132, veranderen en vergroten cafe-restaurant
* Van Ostadestraat 39, plaatsen dakkapel

* Veluwestraat 3, oprichten berging

* Willy Albertistraat 8, veranderen en vergroten
Sloopvergunningen:

In de week van 8 tot en met 12 april is vergunning verleend voor het slopen van:

* Brederostraat 304, slopen asbesthoudende vloerlaag
* Buitenweg 57, slopen garage

* Grundellaan 36, slopen schoolgebouw (gedeeltelijk)
* Oldenzaalsestraat 16 - 20, slopen 2 woonhuizen
* Wolfkaterweg 4, slopen 2 varkensschuren
Reclamevergunning

In de week van 8 tot en met 12 april is vergunning verleend voor:
* Torenlaan 42, plaatsen 5 opschriften
De instemming melding, verleende bouw-, sloop- en reclamevergunningen en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bouwen, Telgenflat, Markt 203, 2e verdieping. Iedere belanghebbende, die door een van deze verleende vergunningen en/of instemming meldingen, rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan binnen een termijn van zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, postbus 18, 7550 AA Hengelo.
De besluiten zijn genomen in de week van 8 tot en met 12 april 2002. telefoon 2459 647.

* Patrijsstraat 9,veranderen en vergroten woning
* Else Mauhsstraat 25, veranderen en vergroten woning
* Paganinistraat 21, veranderen en vergroten woning
* Carl Muckstraat 5, veranderen en vergroten woning
* Celebesstraat 39, veranderen en vergroten woning
* Kopenhagenstraat 8, veranderen en vergroten woning Het voornemen om de vrijstellingen te verlenen ligt van 24 april tot 29 mei 2002 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u tot 29 mei 2002 schriftelijk indienen bij Ontheffing Leefmilieuverordening Binnenstad (LMV) Een verzoek is ingediend om ontheffing te verlenen van de bepalingen uit de LMV ten behoeve van:

* het gebruiken van een internetcafe met horeca, Nieuwstraat 40
Volgens de LMV is het verboden zonder ontheffing van burgemeester en wethouders een pand anders te gebruiken dan volgens de LMV is toegestaan. Burgemeester en wethouders zijn op grond van de bepalingen uit de LMV bevoegd hiervoor ontheffing te verlenen en zijn in principe bereid aan dit verzoek mee te werken.
Ter inzage en bedenkingen
Het voornemen om ontheffing te verlenen ligt van 24 april tot 15 mei 2002 voor belanghebbenden ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het verlenen van ontheffing kunt u van 24 april tot 15 mei 2002 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Binnenplanse vrijstelling artikel 15 WRO
Een verzoek is ingediend om vrijstelling te verlenen van de geldende bestemmingsplanbepalingen ten behoeve van:

* het veranderen en vergroten van een woning, Toulousestraat 27 het bestemmingsplan "Vossenbelt, Beekpark Noord" bevoegd hiervoor vrijstelling te verlenen en zijn in principe bereid aan dit verzoek mee te werken.
Het voornemen vrijstelling te verlenen ligt van 24 april tot 15 mei u tot 15 mei 2002 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Inspraak artikel 6a Wet ruimtelijke ordening

Het gemeentebestuur betrekt inwoners van de gemeente en de in de gemeente belanghebbende natuurlijke en rechtspersonen bij de voorbereiding van gemeentelijke ruimtelijke plannen of herziening daarvan. Op grond van artikel 150 van de Gemeentewet kunt u gedurende vier weken inspraakreacties indienen bij het College van B en W voor de volgende plannen:

* het oprichten van een woonhuis met garage, Dalmedenweg 7A
* het veranderen /vergroten van een bedrijfspand, Deurningerstraat 81

Deze bouwplannen zijn in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan, maar ze stemmen overeen met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan. Vooruitlopend op het van kracht worden van het nieuwe bestemmingsplan kan medewerking worden verleend aan de bouwplannen met toepassing van het bepaalde in artikel 19 lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Ter inzage en inspraakreacties

Deze bouwplannen liggen van 24 april tot 29 mei 2002 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele inspraakreacties met betrekking tot het voornemen de procedure voor te bereiden, kunt u van 24 april tot 29 mei 2002 indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo

Afdeling Bouwen gesloten
De afdeling Bouwen is op 29 en 30 april en op 9 en 10 mei gesloten. Gehandicaptenparkeerplaatsen

In de week van 15 april tot 20 april 2002 zijn

* Straatsburg, de eerste linker parkeerplaats van 5 te creëren parkeerplaatsen tegenover de hoofdingang van het woonzorgcomplex met de even nummers: 140-170, 232-258 en 332-358
* Straatsburg, de tweede linker parkeerplaats van 5 te creëren parkeerplaatsen tegenover de hoofdingang van het woonzorgcomplex met de even nummers: 140-170, 232-258 en 332-358; waarvan het kenteken ter plaatse wordt vermeld. indienen bij het College van Ben W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Verkeersbesluiten


Voorgenomen verkeersbesluit afsluiting Hamsweg voor gemotoriseerd verkeer

Het landgoed Twickel, kerngebied in de Provinciaal Ecologische hoofdstructuur, is rijk aan natuur. Bij Woolde aan de westrand van Hengelo, wordt het landgoed doorsneden door de A35. Deze weg vormt voor de natuur een ecologische barrière. Om ervoor te zorgen dat (kleine) zoogdieren, zoals reeën, marters, hazen en eekhoorns, veilig de A35 kunnen oversteken, bestaat het voornemen om het viaduct Hamjan als wildbrug in te richten en de Hamsweg voor gemotoriseerd verkeer af te sluiten. Bestemmingsverkeer en fietsers mogen wel van het viaduct gebruik maken.

Ter inzage en zienswijzen

Het voorgenomen verkeersbesluit ligt op basis van artikel 3:10 tot en met 3:13 van de Algemene wet bestuursrecht van 24 april tot 22 mei 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk hun zienswijzen omtrent de voorgenomen maatregelen kenbaar maken aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Voorgenomen verkeersbesluit Bornsedijk

Burgemeester en wethouders zijn van plan de Bornsedijk, tussen de Reimersdennenweg en de gemeentegrens Dinkelland, af te sluiten voor het gemotoriseerde verkeer, met uitzondering van het bestemmingsverkeer.

Reden voor deze maatregel is dat Hengelo in samenwerking met de gemeente Dinkelland het sluipverkeer in het buitengebied van beide gemeenten wil tegengaan.

Ter inzage en zienswijzen

Het voorgenomen verkeersbesluit ligt op basis van artikel 3:10 t/m 3:13 van de Algemene wet bestuursrecht van 24 april tot 22 mei 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden schriftelijk hun zienswijzen omtrent de voorgenomen maatregelen kenbaar maken aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Werk aan de weg


Verplaatsing bushaltes Deurningerstraat

Om de met name oudere bewoners in en rond de Backenhagenlaan een betere aansluiting te geven op het openbaar vervoer is besloten om aan weerszijden van de Deurningerstraat ter hoogte van de Backenhagenlaan een bushalte te plaatsen. Door de plaatsing van deze haltes wordt een aantal andere haltes verschoven of opgeheven. Dit om de verdeling van de bushaltes langs de Deurningerstraat gelijkmatiger te maken. De meeste bewoners hoeven in de nieuwe situatie minder ver te lopen.

Wat gaat er precies gebeuren?

* de halte ter hoogte van Deurningerstraat 26 (stad uitwaarts) wordt verschoven naar de noordzijde van de uitrit van Deurningerstraat 58

* ter hoogte van de Backenhagenlaan komt aan beide zijden een nieuwe halte

* de haltes ter hoogte van de Castorweg worden aan beide zijden opgeheven

* ter hoogte van Deurningerstraat 175/177 komt een halte stad inwaarts

* ter hoogte van t Beukert komt een perron
Reconstructie fietsoversteek Willemstraat/Marskant

Tot en met dinsdag 30 april kan het verkeer op het gedeelte Willemstraat, gelegen tussen de Marskant en de Dorpsmatenstraat, vertraging ondervinden door reconstructiewerkzaamheden aan de fietsoversteek Willemstraat/Marskant. Van woensdag 1 mei tot en met vrijdag 17 mei wordt het gedeelte Willemstraat, gelegen tussen de Marskant en de Dorpsmatenstraat, afgesloten voor alle verkeer.

Herbestraten Backenhagenlaan

In de week van 22 april wordt begonnen met het herbestraten van het gedeelte Backenhagenlaan, gelegen tussen de Havezathenlaan en het kruispunt Weleveldstraat. De werkzaamheden nemen ongeveer 3 weken in beslag.

Herbestraten August Vördingstraat

Op maandag 22 april wordt begonnen met het herbestraten van het gedeelte August Vördingstraat tussen de nummers 253 en 279. De werkzaamheden nemen ongeveer 3 weken in beslag nemen.

Tijdelijke afsluiting parkeerterreinen/-straten

Oranjekermis

Van 26 april vanaf 17.00 uur tot 7 mei 2002 zijn de volgende parkeerplaatsen/-terreinen afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer:

* Burgemeester Jansenplein

* Burgemeester Jansenstraat

* Kloosterterrein

Dit in verband met de te houden Oranje Kinderkermis 2002.

Koninginnedag

Op 30 april 2002 zijn de volgende parkeerplaatsen/-terreinen afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer:

* Langestraat

* De Wetstraat (parkeerterrein en langsgelegen straat)
* Smutsstraat

* Enschedesestraat (gedeelte tussen de Nieuwstraat/Drienerstraat en de Beursstraat)

Dit in verband met de te houden activiteiten op Koninginnedag.

Voor een bezoekje aan de stad adviseren wij u om lopend, met de fiets of met het openbaar vervoer te komen.

april 2 9 16