Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-04-2002
Persberichten district Heerlen en Kerkrade (RKey; 11.15 u) Dinsdag, 23 april 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; zakkenrollerij
Een 22-jarige vrouw uit Heerlen heeft bij de politie aangifte gedaan van zakkenrollerij. Het slachtoffer ontdekte afgelopen maandagmorgen in het winkelcentrum Corio Center in Heerlen dat haar tas openstond en dat de beurs uit de tas was gestolen. In de beurs bevond zich een geldbedrag van ruim duizend Euro.

Heerlen; inbraak
Afgelopen maandagmiddag werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Navolaan in Heerlen. Inbrekers zijn de woning via de achterzijde binnengedrongen en hebben deze geheel doorzocht. Gestolen werden sieraden, dvd-schijfjes, stereo-apparatuur en geld. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Hoensbroek; ingebroken
Afgelopen maandagavond werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Leesjongenstraat in Hoensbroek. De inbrekers hebben een deur geforceerd en zijn met sieraden en een televisietoestel aan de haal gegaan. Er is bij de politie aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Brunssum; auto uit garage gestolen
Bewoners van een woning aan de Marcellusstraat in Brunssum ontdekten vanmorgen, dinsdagmorgenvroeg dat was ingebroken. Inbrekers hebben afgelopen nacht ingebroken in de garage bij de woning en zijn met de daarin gestalde auto er vandoor gegaan. De gestolen auto betreft een grijze Opel Kadett, met het kentekennummer XG-04-TZ. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Landgraaf; onder invloed
Het slingerende rijgedrag van een 46-jarige automobilist uit Landgraaf, trok afgelopen maandagmiddag op de Kampstraat en Moltweg in Landgraaf de aandacht van de politie. Bij controle op de Doctor Nolensstraat bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg hij meteen een dagvaarding mee om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Simpelveld; been gebroken
Afgelopen maandagmorgen omstreeks 10.30 uur kwam op de Wijnstraat in Simpelveld een 39-jarige bestuurder van een bromfiets uit Valkenburg a/d Geul met zijn bromfiets ten val. Vermoedelijk omdat hij op het fietspad een bocht miste reed hij met zijn bromfiets in een greppel en raakte daarbij gewond. Het slachtoffer die niet meer kon opstaan wist uiteindelijk met een hand omhoog de aandacht van een passerende automobilist te trekken. Deze automobilist waarschuwde vervolgens de hulpdiensten, de politie en een ambulance. Het slachtoffer werd met een gebroken bovenbeen per ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen.