Ingezonden persbericht


- Persbericht -

Geluk nieuwe voorzitter Rotterdamse CDA-fractie

De Rotterdamse CDA-fractie heeft Leonard Geluk als nieuwe fractieleider gekozen. Hij heeft al enige ervaring met het fractievoorzitterschap: in de periode 1994-1998 leidde hij de CDA-fractie in de deelgemeente Delfshaven. Geluk was de afgelopen vier jaar al vice-voorzitter van de fractie. In de Raad hield hij zich bezig met Financien, Onderwijs en Sociale Zaken. Ook was hij nauw betrokken bij de opstelling van de inhoudelijke koers van de partij rond het thema 'waarden en normen'. Geluk is intensief betrokken bij de totstandkoming van het gisteren gepresenteerde coalitieprogramma 'Een nieuw elan voor Rotterdam' waarin het belang van 'waarden en normen' voor de Rotterdamse samenleving nadrukkelijk aan de orde komt.

Leonard Geluk is 31 jaar oud, woont in Prinsenland, is getrouwd en vader van 2 dochters. Hij is sinds kort partner van een adviesbureau waarin een deel van de consultancy-activiteiten vanuit Arthur Andersen zijn ondergebracht. Geluk is bestuurder van de Oecumenische Stichting voor Schoolmaatschappelijk werk en van de Zorgcentra Delfshaven.

Leonard Geluk volgt Lucas Bolsius op, die donderdag plaats zal nemen in het College van Burgemeester en Wethouders.

De CDA-fractie verkoos de ervaren Alaattin Erdal als vice-fractievoorzitter en Frans-Jozef van der Heijden als secretaris. Ook maakt het nieuwe fractielid Karen Duys deel uit van het fractiebestuur.

Rotterdam, 23 april 2002

noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht