Gemeente Aalburg



* GEMEENTELIJKE BELASTINGEN

* SLUITING GEMEENTEHUIS

* WEEKMARKT

* VERVOLG DISCUSSIE IN AALBURG OVER TOLERANTIE GEMEENTELIJKE BELASTINGEN
Voorkom aanmaning! Betaal op tijd!

Met dagtekening 28 februari 2002 zijn de aanslagen gemeentelijke belastingen verstuurd. Indien u niet gekozen heeft voor automatische incasso, dan dient het totaal verschuldigde bedrag op 30 april 2002 te zijn overgemaakt.

Bij automatische incasso dient u overigens wel te zorgen voor voldoende saldo op uw bankrekeningnummer, aangezien het bedrag anders ineens invorderbaar kan worden gesteld.


SLUITING GEMEENTEHUIS
Het gemeentehuis van Aalburg is op maandag 29 en dinsdag 30 april a.s. voor het publiek gesloten.
De afdeling burgerzaken is op maandag 29 april a.s. tussen 09.00 en 10.00 uur geopend uitsluitend voor het doen van aangiften voor geboorten en overlijden.

Voorts is het gemeentehuis gesloten op donderdag 9 (Hemelvaartsdag) en vrijdag 10 mei a.s.

WEEKMARKT
In verband met de viering van Koninginnedag zal de weekmarkt in Wijk en Aalburg op dinsdag 30 april a.s. vervallen.

VERVOLG DISCUSSIE IN AALBURG OVER TOLERANTIE
Inleiding.
Op 17 januari 2001 werd in het kader van Lokaal Sociaal Beleid een bijeenkomst gehouden rond het thema Hoe tolerant is Aalburg? die door ruim 60 mensen werd bezocht. Deze avond was een vervolg op een avond die op 1 november jl. werd gehouden. Het thema werd beide keren in drie onderdelen behandeld: Kerk en tolerantie, Jeugd en tolerantie en Vreemdeling en tolerantie.

Conclusie.
Op beide avonden zijn de verschillende onderwerpen met enthousiasme en met respect voor elkanders mening behandeld. Verschillende deelnemers hebben gevraagd om een vervolg. Ook is de vraag gesteld wat de gemeente met de uitkomsten gaat doen.

Gevolg en vervolg.
Er zijn enkele aanbevelingen gedaan, vooral met betrekking tot de onderwerpen Jeugd en tolerantie en Vreemdeling en tolerantie. Deze zullen zo veel mogelijk in het gemeentelijke beleid worden verwerkt. Hierop komen we terug in het evaluatieverslag van Lokaal Sociaal Beleid dat in juni van dit jaar wordt gepresenteerd.

Kerk en tolerantie.
Dit is een onderwerp dat volop leeft in onze gemeente. De manier waarop de discussie over dit onderwerp in november door ds. A. Hamstra en in januari door de heer em.-ds. S. van der Zee werd (be)geleid heeft veel mensen aangesproken. Door veel deelnemers is aangedrongen op een vervolg.

Inmiddels zijn er initiatieven genomen voor enkele vervolggesprekken op 3, 10 en 17 september a.s. Ds. van der Zee is bereid gevonden weer als gespreksleider op te treden. Als u mee wilt doen aan deze gesprekken - die s avonds in het gemeentehuis worden gehouden - kunt u zich hiervoor opgeven tot uiterlijk vrijdag 10 mei 2002 bij de gemeente Aalburg.
Houdt u er rekening mee dat het aantal deelnemers aan de groep beperkt is.

Uitnodiging voor nieuwe discussieavond.
Ook in 2002 wordt er weer een discussieavond georganiseerd. Dit gaat in het najaar gebeuren. Wij nodigen u uit ons hierbij behulpzaam te zijn. U kunt door middel van het mede organiseren van een dergelijke avond ook meepraten over het onderwerp en de vorm waarin dit wordt behandeld. Het onderwerp moet wel raakvlakken hebben met (in)tolerantie, discriminatie, normen en waarden en dergelijke. U wordt verzocht voor

1 september a.s. te reageren.


Opgeven.
Als u mee wilt doen aan een vervolg op Kerk en tolerantie of als u ideeën heeft over het onderwerp en de vorm van de discussieavond in het najaar en wilt meehelpen bij de organisatie ervan, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Aalburg, Postbus 40, 4260 AA te Wijk en Aalburg, t.a.v. de heer J. Elzinga. Ook kunt u bellen: 0416 698723 of e-mailen: j.elzinga@aalburg.nl.