Ingezonden persbericht


Downloaden van polyfonische beltonen uiterst simpel dankzij directe beltoontoets

Samsung N620 doorbreekt monotone geluidsbarrière met meerstemmige beltonen

Rijswijk, 22 april 2002 - Samsung doorbreekt met de N620 beperkingen van de monotone beltonen van de mobiele telefonie. Het toestel geeft dankzij de geïntegreerde Yamaha geluidchip beltonen met 16-tonen polyfonisch (meerstemmig) muziekeffect weer. Dat is het tegelijk laten klinken van 16 instrumenten. Met zijn directe beltoontoets maakt de N620 het downloaden van beltonen makkelijker en sneller dan ooit. Binnen een minuut staat de beltoon op de telefoon. Een speciaal disco kleuren-LED volgt het ritme van de afgespeelde beltonen. Het toestel is daarbij met behulp van de zes instelbare LED-kleuren van de bel-indicator ook nog eens voor verschillende groepen bellers te personaliseren.

Samsung is de rijzende ster onder fabrikanten van mobiele telefoons. Vorig jaar behaalde Samsung als één der weinigen fikse groei én winst. Met de N620 introduceert Samsung méér dan een compleet uitgeruste mobiele telefoon voor een jonge doelgroep. Het toestel is namelijk gemaakt voor telefoneren én persoonlijk entertainment. Qua uiterlijk doet de N620 met zijn stralend blauwe display denken aan de Samsung R210S. Maar het toestel is kleiner en strakker vormgegeven, terwijl bij gebruik de toetsen van de N620 blauw oplichten. Doordat de settings al zijn ingesteld wordt het downloaden van de steeds populairder wordende beltonen uiterst gemakkelijk. Gebruikers kunnen met de beltoontoets direct toegang tot WAP-sites krijgen. Daarna is het slechts zaak een beltoon te selecteren en binnen niet meer dan één minuut beschikt de gebruiker over de beltoon.

Naast de 16-tonen polyfonische geluidsmogelijkheden biedt de N620 nog volop ander plezier. Zo zijn de spelletjes voorzien van speciale geluids- en trileffecten. Individuele scores bij games worden letterlijk voelbaar gemaakt met een vibrafunctie. Dankzij Nokia Smart Messaging kunnen via SMS duizenden beltonen, afbeeldingen en logo's makkelijk worden gedownload en uitgewisseld, evenals via Internet of 0900-nummers. Samsung biedt meer dan 300 gratis 16 polyfonische beltonen via de website www.samsung.nl Eveneens zijn op deze Samsung website ook picture SMS afbeeldingen en logo's beschikbaar. Op de site www.samsung.nl/N620 vindt u alles over het gebruik inclusief informatie.

De met 83 gr lichtgewicht dualband N620 is uiteraard volledig uitgerust met alle gemakken voor compleet mobiel telefoneren. Voice dialing, door stem geactiveerde menusturing een voice-memo, antwoordapparaat en trilalarm zijn daar voorbeelden van. Snelle en vereenvoudigde tekstinvoer van SMS-berichten dankzij de T9-functie, uitgebreide agendafuncties, zoals alarm, rekenmachine, kalender en To Do-lijst, softmodem en toetsenbordbeveiliging behoren natuurlijk ook tot de uitrusting van de N620.

Dit mobiele entertainmentcenter op zakformaat is door Samsung verlokkelijk vormgegeven en leverbaar in zilver en hemelsblauw. Het hoge resolutie display biedt ruimte aan 5 tekstregels en kent vier grijstinten voor een genuanceerde weergave van logo's en plaatjes en de bijgeleverde bewegende screensavers. Makkelijk is ook het telefoonboek dat ruimte biedt aan 750 adressen (500 in de telefoon en 250 op de SIM-kaart, afhankelijk van het type).

16-tonen polyfonie
Polyfonie of meerstemmigheid is bekend uit de (klassieke of moderne) muziek. Het spelen van meervoudige akkoorden en instrumenten geeft Samsung gebruikt in de N620 een speciale Yamaha geluidchip met MA2 geluidstechnologie. Geluid wordt daarmee niet langer mechanisch geproduceerd, maar meertonig polyfonisch weergegeven. Dat is het gesynthetiseerde effect van 16 instrumenten of het indrukken van 16 toetsen van een geluidsinstrument of vier tonen van vier verschillende instrumenten. Vertaald naar beltonen gaat met 16-tonen polyfonie een wereld van orkestrale muziekweergave open.

Kerngegevens N620
Gewicht : 83 gr
Afmetingen : 100 x 43 x 19.9 mm
Batterij : Li-Ion 770 mAh
Spreektijd : max. 3 uur
Standby-tijd : max. 110 uur
Display : 128 x 64 (lijnen, pixels)

De Samsung N620 wordt standaard geleverd met Li-Ion batterij, gebruiksaanwijzing, reislader 220V en een draagkoord. Als accessoires zijn onder andere leverbaar batterijhouder, autolaadsnoer 12/24V, eenvoudige handsfreekit (houder/autolaadsnoer/headset), personal actieve headset (eveneens met nekkoordje). De N620 is vanaf nu beschikbaar en de verkoopadviesprijs bedraagt
¤ 399 inclusief B.T.W.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is met 64.000 medewerkers gevestigd in 47 landen en behaalde over 2001 een totale omzet van
¤ 28 miljard. Wereldwijd is Samsung de grootste fabrikant van geheugenchips, TFT-LCD-schermen, mobiele telefoons, monitoren en videorecorders. Samsung Electronics bestaat uit vier business units: Digital Media Network, Device Solution Network, Telecommunication Network and Digital Appliance Network Business. In de Benelux is Samsung actief op het gebied van PC-randapparatuur, telecomproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Rijswijk, Rotterdam, Waalwijk, Zeist en Antwerpen. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Benelux. Voor meer informatie over Samsung: www.samsung.nl



Ingezonden persbericht