BedrijfsautoRAI

23-4-2002

Drie jaar garantie op aandrijflijn Mercedes-Benz trucks

Per 1 juli 2002 breidt Mercedes-Benz de garantievoorwaarden af fabriek uit voor alle Mercedes-Benz trucks. Onder de nieuwe voorwaarden wordt één jaar garantie op het volledige voertuig gegeven, met aansluitend twee jaar garantie op de aandrijflijn. Dit geldt voor de typen Actros, Axor, Atego en Econic.

De uitgebreide garantie op de aandrijflijn kent een kilometerbeperking. Bij de Actros wegvoertuigen en alle Axor typen wordt garantie gegeven op de aandrijflijn tot 450.000 kilometer, voor de overige trucks tot 250.000 kilometer.

Met deze uitbreiding bevestigt Mercedes-Benz het vertrouwen in de kwaliteit en duurzaamheid van haar producten. Dit vertrouwen wordt in de vorm van uitgebreide garantie vertaald in een concreet voordeel voor de klant. Tegelijkertijd verschaft de fabrikant haar klanten absolute duidelijkheid over waarop men op het gebied van garantie kan rekenen. De combinatie van langjarige zekerheid en duidelijkheid geeft transporteurs een goede basis waarop voertuigen ingezet kunnen worden.

Een bijkomend voordeel is dat de garantie standaard af fabriek is. Dit garandeert een snelle en zorgeloze afwikkeling via het Customer Assistance Center in Maastricht.

Door het uniforme, Europese garantiesysteem van Mercedes-Benz kunnen transporteurs er op rekenen dat hun specifieke voertuiggegevens bekend zijn bij alle 2600 servicepunten in Europa. Daarnaast zijn langs alle Europese hoofdroutes en belangrijkste economische centra in totaal bijna 500 volledig geoutilleerde, gespecialiseerde Mercedes-Benz truckdealers te vinden, die gegarandeerd minimaal tot 22.00 uur geopend zijn voor service en reparaties.