Ingezonden persbericht


Persbericht

23 april 2002

Cap Gemini Ernst & Young verscherpt concurrentiepositie met het Rational Software ontwikkelplatform

~ CGE&Y gebruikt Rational's geïntegreerde software-ontwikkeloplossing in honderden klantprojecten wereldwijd ~

Rational Software kondigde aan dat Cap Gemini Ernst & Young (CGE&Y) het Rational Software ontwikkelplatform heeft geïmplementeerd om haar Advanced Development & Integration (AD&I) dienst verder te verbeteren.

De AD&I dienst van CGE&Y ontwikkelt en implementeert wereldwijd software-intensieve IT systemen. Bij de dienst zijn ongeveer 16.000 mensen werkzaam. In de afgelopen twee jaar heeft CGE&Y de software van Rational reeds toegepast in honderden klantprojecten in Noord-Amerika, Engeland, Zweden, Duitsland, Nederland, België en Frankrijk en blijft zij Rational's oplossing wereldwijd binnen haar organisatie uitrollen.

CGE&Y gebruikt de Rational Suite® en Rational® ClearCase® producten voor haar klantprojecten op het gebied van software-ontwikkeling. Verder heeft zij haar ontwikkelactiviteiten op het Rational Unified Process® gestandaardiseerd om ervoor te zorgen dat er wereldwijd een zelfde methodiek en taal worden gebruikt.

CGE&Y's team van consultants, bestaande uit analisten, ontwikkelaars en testers, gebruikt Rational Suite® AnalystStudio®, Rational Suite® DevelopmentStudio, Rational Suite® TestStudio®, Rational ClearCase en Rational® ClearCase Multisite® tijdens de gehele software-ontwikkelcyclus om de wekelijkse software-ontwikkeling en tussentijdse releases te beheren.

"Door ons tijdens het software-ontwikkelproces van extra discipline te voorzien, helpt Rational ons bij het verwezenlijken van zwaar geïntegreerde projecten," zei Colette Coad, vice president Global AD&I Delivery Excellence van Cap Gemini Ernst & Young. "De tools die we hebben toegepast en de 'best practices' van het Rational Unified Process bevrijden onze ontwikkelaars van niet-productieve activiteiten. Hierdoor kunnen we de ontwikkelsnelheid en -kwaliteit verhogen en daarmee onze klanten toegevoegde waarde bieden."

"Rational's tools en 'best-practices' vormen voor CGE&Y een belangrijk onderdeel van de software-ontwikkelprojecten voor hun klanten," zei Eric Schurr, senior vice president marketing van Rational Software. "Door te standaardiseren op het Rational Unified Process en de Rational Suite binnen haar ontwikkelorganisatie toe te passen, beschikt Cap Gemini Ernst & Young nu over een consistente methode en geïntegreerd tools om wereldwijd betere software te ontwikkelen."

Aanvullende informatie over CGE&Y's gebruik van het Rational's software-ontwikkelplatform is te vinden op: http://www.rational.com/voice/cgey.html

(336 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Cap Gemini Ernst & Young
De Cap Gemini Ernst & Young groep is één van de grootste management- en IT consultancy bedrijven ter wereld. Het bedrijf biedt over de hele wereld management- en IT consultancy diensten, systeemintegratie- en technologieontwikkeling, ontwerp en outsourcing activiteiten om bedrijven te helpen bij de implementatie van groeistrategieën en het gebruik van technologie. In het begin van 2002 had het bedrijf meer dan 56.500 medewerkers in dienst en rapporteerde in 2001 wereldwijde inkomsten van meer dan 8.4 miljard euro. Meer informatie over hun dienstenaanbod, kantoren en research is te vinden op www.cgey.com

Over Rational Software
Rational Software biedt een software-ontwikkeling platform dat de snelheid, kwaliteit en voorspelbaarheid van softwareprojecten verbetert. Deze geïntegreerde oplossing voor de gehele levenscyclus combineert de beste software-engineeringaanpak, toonaangevende tools en professionele diensten. 96 bedrijven uit de Fortune 100 vertrouwen op de tools en diensten van Rational om op een snellere manier betere software te ontwikkelen. Dit open platform wordt uitgebreid door partners die meer dan 500 aanvullende producten en diensten leveren. Rational is opgericht in 1981 en is één van 's werelds grootste softwarebedrijven. Het bedrijf telt meer dan 3500 werknemers wereldwijd en behaalde in het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2002 een omzet van $689.8 miljoen. Rational maakt deel uit van de Nasdaq-100 Index® en de S&P 500 Index.