Ingezonden Persbericht

Drie nieuwe Unisys ClearPath Plus-mainframes vergroten capaciteit, introduceren COD en vereenvoudigen IT-beheer

Verdrievoudiging capaciteit, snellere consolidatie Windows-servers, prijsstelling om kosten af te stemmen op gebruik en ondersteuning van Storage-on-Demand

Schiphol-Rijk, 23 april 2002 - Unisys introduceert drie nieuwe ClearPath Plus-servers die niet alleen betere prestaties leveren, maar ook een reeks innovaties omvatten die een eenvoudiger beheer van informatie-infrastructuren van klanten mogelijk maken.

Klanten kunnen met de nieuwe mainframes zowel hun kern-, strategische, bedrijfskritische oplossingen, als hun op Windows gebaseerde oplossingen die zijn gehost op standaardservers consolideren. Op basis van deze consolidatie wordt het systeembeheer vereenvoudigd en worden stroom en ruimte bespaard. De ClearPath Plus-servers zijn uitgerust met de Unisys Cellular MultiProcessing-serverarchitectuur (CMP) die schaalbaarheid, prestatieniveau en betrouwbaarheid combineert met de Intel-technologie. ClearPath Plus ondersteunt een brede reeks besturingsomgevingen, waaronder Unisys MCP- en OS2200-besturingssystemen, Windows Advanced Server en Windows 2000 Datacenter Server. Deze omgevingen kunnen worden gecombineerd in een enkele, centraal beheerde server.

"De nieuwe ClearPath Plus-servers combineren het prestatieniveau van mainframes met de voordelen van de open, op standaarden gebaseerde Intel- en Microsoft-technologie", zegt Maarten Schneider, Marketing Manager ClearPath Unisys Nederland. "Bedrijven kunnen met deze servers hun informatie-infrastructuur vereenvoudigen door de consolidatie van veel oplossingen in een enkel, beheerbaar platform. Dit levert aanzienlijke IT-besparingen op."

Unisys introduceert met de ClearPath Plus-servers ook Storage-on-Demand. Bedrijven beschikken hiermee over een maximale flexibiliteit om hun storage-middelen aan te passen aan de wisselende opslageisen. Storage-on-Demand biedt binnen enkele minuten toegang tot extra storage-capaciteit. Capacity-on-Demand (COD) biedt flexibiliteit om de processorpower van een ClearPath Plus-server softwarematig aan te passen aan een veranderende behoefte. De IT-manager kan door het laden van een tape de capaciteit aanzienlijk vergroten, zonder dat het systeem voor de eindgebruikers uit de lucht hoeft. Hierdoor is de IT-manager in staat om de SLA-verplichtingen altijd na te komen. Hij krijgt met COD zelf controle over de capaciteit van zijn ClearPath Plus-server. Zo'n COD-tape, die bij de IT-manager in de kast zal komen te liggen, is verkrijgbaar in diverse vormen, waarbij het aantal dagen en de toename van de power belangrijke elementen zijn. Relaties zien toepassingen voor 'einde-maand- runs', 'einde-jaars-runs' of bijvoorbeeld extra capaciteit bij een reclameactiviteit van de businessunit.
Zo'n COD-tape kan ook benut worden voor het vergroten van de power van het ontwikkel/testsysteem in geval er een storing mocht optreden in het productiesysteem. Zo'n Disaster Recovery-tape voorkomt dat organisaties dienen te investeren in een te groot ontwikkel/testsysteem om mogelijk nooit de productie over te nemen van hun productiesysteem. Al deze vormen van COD betekenen een kostenverlaging en een vergroting van de flexibiliteit van de IT-manager op het invullen van zijn SLA.

Een andere nieuwe mogelijkheid die tegelijkertijd met de nieuwe ClearPath Plus-servers is geïntroduceerd, is het prijsstellingsconcept voor serverbelasting. Met deze prijsstelling wordt gekeken naar het gebruik van de computerpower en de waarde die deze computerpower voor de relatie heeft. Bedrijven die de server gebruiken voor applicatieontwikkeling in plaats van voor productie, kunnen bijvoorbeeld korting krijgen. De nieuwe producten bieden voordelen op prestatiegebied en voegen extra functionaliteiten toe aan de ClearPath Plus-productlijn.

ClearPath Plus CS7201 - Unisys heeft vergeleken met de op MCP gebaseerde ClearPath-server de capaciteit met 325 procent verhoogd en het aantal partities, oftewel servers in een server, verdubbeld tot acht op de ClearPath Plus 7201. Hiermee wordt de mogelijkheid om de serverbelasting in één server te consolideren, gemaximaliseerd.

De beschikbaarheid, de prestaties, het beheergemak en de schaalbaarheid van de ClearPath Plus CS7201 zijn getest in het dagelijks gebruik bij de financiële instelling Fort Jackson Federal Credit Union, die onlangs een ClearPath Plus CS7201 bestelde.

"Doordat Fort Jackson Federal Credit Union haar diensten wereldwijd ging aanbieden, groeide de vraag naar elektronische services zeer snel", zegt Bill Koehler, CEO van Fort Jackson Federal Credit Union. "Een hoge beschikbaarheid van systemen is een absolute eis. Schommelingen in de beschikbaarheid hebben directe gevolgen, zowel bij het bedienen van lokale leden via onze vestigingen, als voor het mobiel leveren van diensten via ons elektronisch netwerk. De ClearPath Plus CS7200 is hét platform om onze klanten optimaal te bedienen en te groeien in de toekomst."

ClearPath Plus CS7402 - De ClearPath Plus CS7402 profiteert van de modulariteit en flexibiliteit van de CMP-serverarchitectuur en gebruikt de op maat gemaakte CMOS-processoren om maximale prestaties te leveren voor on line transactieverwerking van OS2200-oplossingen. Het prestatieniveau varieert van 20 tot 50 MIPS voor een enkele processor, en tot 200 MIPS voor een single-image- configuratie met vier processoren.

De ClearPath Plus CS7402 kan worden geconfigureerd tot vier partities, waardoor bedrijven de productie- en ontwikkelingsmogelijkheden in één server kunnen lokaliseren en de belasting - gebaseerd op de OS2200- of Intel-technologie - kunnen consolideren in een tweede domein. Gebruikers kunnen een ClearPath CS7402 upgraden tot hoogwaardige CS7802-prestaties.

ClearPath Plus CS7802 - De ClearPath Plus CS7802 verdubbelt het aantal Unisys OS2200 CMOS-mainframe-processoren tot 32 en verdubbelt de partities die het voorgaande model biedt om een capaciteitsniveau te leveren van 5400 MIPS. De ClearPath Plus CS7812 is een nieuwe, lager geprijsde toevoeging voor OS2200-klanten en biedt een startconfiguratie van 50 MIPS.

Unisys
Unisys is een wereldwijde aanbieder van IT-diensten en -oplossingen. De 37.000 medewerkers ondersteunen klanten in ruim 100 landen bij de inzet van technologie om kansen te benutten, uitdagingen het hoofd te bieden en successen te behalen. Unisys biedt een compleet portfolio van bedrijfsoplossingen die zijn ontwikkeld op basis van de expertise op het gebied van consultancy, systeemintegratie, outsourcing, netwerkservices en beveiliging. Daarnaast levert het bedrijf hoogwaardige server- en gerelateerde technologieën. De specifieke verticale marktsectoren van Unisys zijn financiële services, transport, communicatie, media, commerciële bedrijven en de overheid. Het hoofdkantoor van Unisys is gevestigd in Blue Bell, Pennsylvania, in de Verenigde Staten. Het Nederlandse hoofdkantoor staat in Schiphol-Rijk. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op de Unisys homepage: http://www.unisys.com of http://www.unisys.nl Beleggersinformatie is te vinden op http://www.unisys.com/investor



Ingezonden persbericht