Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten.

Ede, 23-4-02.

Diefstal uit auto.
Uit een dienstauto van de brandweer werd in de nacht van zondag op maandag een gsm navigatiedisplay gestolen. Met een straatklinker werd een ruit van de op de Saffierstraat geparkeerde auto ingegooid, waarna men de apparatuur stal.

Diefstal uit schuren.
Het is zaak schuurdeuren in Ede-zuid goed op slot te doen. Gisteren kwamen uit die wijk twee aangiften binnen betrekking hebbend op diefstal uit dergelijke ruimten. In het afgelopen weekend werd namelijk ingebroken in een niet afgesloten garage annex schuur op de Jan van Gooijenstraat en uit een schuur op de Doornlaan. Uit de eerste locatie werd een niet op slot staande fiets gestolen en uit de tweede een kratje met gereedschap. Overigens is het raadzaam niet alleen in Ede-zuid, maar ook elders schuren en garagedeuren te allen tijde afgesloten te houden.

Snelheidscontrole.
Een radarpaal op de Otterloseweg te Harskamp registreerde tussen 15-4 en 22-4-02: 42450 passerende voertuigen. 783 stuks bleken te hard te rijden.

Een radarsnelheidscontrole op de Rijksweg 224 te Ederveen leverde gisterenavond 220 bekeuringen op. In totaal passeerden tijdens de controle, die vanaf 15.00 uur plaats vond en eindigde te 21.00 uur, 5060 voertuigen.

Sloopwerkzaamheden stilgelegd.
Gisterenmiddag zijn de sloopwerkzaamheden van de voormalige Hekospantenfabriek langs de Rijksweg 224 in opdracht van de afdeling Bouwzaken en de afdeling Milieu van de politie stopgezet. Dit na het constateren van asbestdelen, afkomstig van o.a. dakplaten. De arbeidsinspectie zal vandaag een nader onderzoek instellen. Nadere info mogelijk te verkrijgen via het gemeentehuis Ede.

Wijndieven aangehouden.
Afgelopen nacht werden twee mannen aangehouden, die de voorgaande avond bij een inbraak uit een winkel op het Nieuwe Erf te Lunteren een aantal flessen wijn hadden gestolen. Nadat de dieven met een steen de winkelruit hadden ingegooid, konden zij door middel van handreiking een aantal flessen wijn uit de vitrine stelen. Een getuige wist de ter plaatse gekomen politie een goed signalement van de daders te verstrekken. Aan de hand van dat signalement was de politie redelijk op de hoogte van de ware identiteit van de waarschijnlijke daders. Na enig speurwerk werden deze kort na middernacht in de omgeving van de Willem Marislaan te Ede aangetroffen. Zij bleken al flink van de door hen gestolen waar te hebben gesnoept: Beiden, een 22 jarige man, zonder vast woonadres en een 31 jarige man uit Lunteren waren behoorlijk onder invloed van alcohol. Zij werden ter ontnuchtering ingesloten om daarna, maar dan ettelijke uren later, in nuchtere toestand over hun aandeel in de inbraak gehoord te worden.

Geluidsapparatuur in beslag genomen.
Afgelopen nacht moest de politie handelend optreden in een woning op de Luijnhorst. Naar aanleiding van voortdurende geluidsoverlast d.m.v. geluidsapparatuur en na herhaalde tevergeefse waarschuwingen op te houden om de omgeving uit de slaap te houden, werd uiteindelijk besloten op te treden. Nadat bij de 52 jarige bewoner alle geluidsapparatuur in beslag was genomen, keerde de rust weer, ook al omdat de man werd aangehouden ivm zijn verzet, omdat hij niet wilde dat de geluidsdragers zijn huis uit gingen.

Einde berichten.
TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286