RABOBANK NEDERLAND

Rabobank breidt internationale dienstverlening uit

European Business Week tijdens Floriade

Rabobank constateert een groeiende behoefte aan internationale dienstverlening als gevolg van de invoering van de euro, de verdergaande internationalisering en de ontwikkeling van e-commerce. De bank heeft daarom een landelijk netwerk van adviseurs geformeerd en Dutch desks in de belangrijkste West-Europese handelslanden gevestigd. Binnenkort sluit de Rabobank een samenwerkingsovereenkomst met de EVD. Om de plannen te onderstrepen organiseert Rabobank met de EVD tijdens de Floriade de European Business Week. Van 27 tot en met 31 mei kunnen MKB-ondernemers zich laten informeren door onder meer handels- en landbouwraden over internationaal zakendoen in 7 West-Europese landen. Staatssecretaris Gerrit Ybema van Economische Zaken opent op 27 mei de week samen met Rik van Slingelandt, hoofddirectielid van de Rabobank Groep.

Tijdens de European Business Week staat het zakendoen met Duitsland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Italië volop in de belangstelling. Elke voorlichtingsbijeenkomst behandelt één van deze landen. Ervaren exporteurs gaan dieper in op verschillende aspecten van het zakendoen. Vertegenwoordigers van ambassades geven inzicht in de kansrijke sectoren in deze landen. Specialisten van de Rabobank belichten de bancaire aspecten van het internationaal zakendoen. Regio-informatiemanagers van de EVD geven specifieke regio-informatie. Dagelijks onderdeel van de European Business Week is een informatiemarkt, tevens een ontmoetingsplaats voor bedrijven. Verschillende export- en branche-organisaties en internationale specialisten zijn hier te vinden.

Rabobank heeft in Nederland een landelijk dekkend netwerk voor internationale dienstverlening geformeerd om de internationale ambities van de klanten van lokale banken te helpen realiseren. In 14 teams opereren deze adviseurs in nauwe samenwerking met de Dutch desks die inmiddels in de belangrijkste West-Europese handelslanden gevestigd zijn om de dienstverlening voor klanten in het buitenland optimaal te organiseren. Nederlandssprekende managers hebben in de Dutch desks onder meer de taak om klanten met de juiste partijen in contact te brengen.

De European Business Week wordt georganiseerd door Rabobank en de EVD, agentschap van het Ministerie van Economische Zaken. De organisatie is de eerste uiting van een binnenkort te tekenen
samenwerkingsovereenkomst tussen beide partijen. Deze samenwerking wordt om de internationalisatie van het Nederlandse bedrijfsleven beter te kunnen ondersteunen en aan te moedigen. Terreinen van samenwerking zijn o.a. informatie-uitwisseling, bijdragen aan elkaars publicaties, activiteiten en manifestaties zoals de European Business Week en opleidingen en trainingen van medewerkers op het gebied van internationalisatie.

Over de Rabobank Groep
De Rabobank Groep is een brede financiële dienstverlener. Door de coöperatieve grondslag is de Rabobank Groep er primair voor de klant. Alle onderdelen van de Groep werken nauw samen om de klanten tegen de best mogelijke prijskwaliteitsverhouding een breed pakket aan te bieden van financiële diensten en producten zoals betalen, sparen, lenen, verzekeren en beleggen. De Groep bestaat uit 369 zelfstandige lokale coöperatieve Rabobanken met gezamenlijk ruim 850.000 leden en uit bekende dochterondernemingen als Robeco, Interpolis, Schretlen en Co, Effectenbank Stroeve, Rabobank International, De Lage Landen, Rabo Vastgoed en Gilde Investment. Internationaal is de groep met 143 vestigingen vertegenwoordigd in 34 landen. De Rabobank heeft de hoogste waarderingen voor kredietwaardigheid van de grote ratinginstituten. De Rabobank Groep heeft op de Nederlandse thuismarkt 9 miljoen particuliere en zakelijke klanten en is marktleider op vrijwel alle gebieden van financiële dienstverlening.