Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-04-2002
Persberichten district Maastricht (HP 12.55 uur) Dinsdag 23 april 2002

Maastricht, straatroof:
Een 78 jarige inwoonster van Maastricht is maandag 22 april 2002 het slachtoffer geworden van een straatroof. Zij raakte haar beurs kwijt met daarin o.a. 60 euro.
Het slachtoffer liep omstreeks 16.45 uur over de Cantecleerstraat te Maastricht. Ter hoogte van de Firapeel werd het slachtoffer van achteren benaderd door een onbekende jongen die meteen de handtas van het slachtoffer vastgreep en daaraan begon te trekken. Het slachtoffer moest de tas loslaten waarop de straatrover er snel tussenuit ging. Hij rende naar een op de Firapeel klaarstaande personenauto waarin zijn kompaan zat te wachten. De auto reed daarop snel weg in de richting van de Malperthuisstraat. Het slachtoffer deed kort daarna bij de politie aangifte. Zij mist haar tas met daarin diverse (bank)pasjes, sleutels en een beurs met daarin ongeveer 60 euro. De politie stelt een onderzoek in.

Maastricht, 11 jarige inbrekers aangehouden:
De politie heeft maandagmiddag 22 april 2002 proces-verbaal opgemaakt tegen twee 11 jarige inbrekertjes nadat zij door de eigenaar van een woning aan de Kruisboogruwe op heterdaad waren betrapt bij het plegen van een woninginbraak.
De bewoner van het pand aan de Kruisboogruwe was maandagmiddag bezig met een verhuizing. Hij werd door een buurtbewoner gewaarschuwd dat er twee jeugdigen in zijn woning waren. De bewoner ging onmiddellijk naar zijn woning aan de Kruisboogruwe en trof in zijn woning twee jeugdige jongens aan. Zijn woning was veranderd in een grote ravage en er bleken diverse spullen te zijn ontvreemd. Zo waren inmiddels een stereotoren, twee televisies, een videorecorder en diverse gereedschappen te zijn weggenomen. De bewoner waarschuwde de politie die het tweetal voor verder onderzoek heeft meegenomen naar het politiebureau. Daar bekende het tweetal de inbraak. De gestolen spullen bleken zij al verkocht te hebben. Door bemiddeling van de ouders is het grootste gedeelte van de gestolen spullen terug bezorgd aan de eigenaar. De raad van de Kinderbescherming is van het gebeuren in kennis gesteld om een zorgtraject in gang te zetten.

Maastricht, inbraak:
In het voorbije weekeinde heeft een inbraak plaatsgevonden in het gebouw van de Maastrichtse rugbyclub gevestigd aan de Bunderruwe te Maastricht. De toegang tot het gebouw werd verkregen na het forceren van een deur. Uit het gebouw werden bijna honderd flesjes frisdrank ontvreemd alsmede vijf dozen snoepgoed. De inbraak werd maandagmiddag ontdekt na het aantreffen van de opengebroken deur. Namens de vereniging is van de inbraak aangifte gedaan.

Maastricht, deelname een feest laatste schooldag snel afgelopen: De politie heeft maandagavond 22 april 2002 twee jongens aangehouden die op weg naar het galafeest van de laatste schooldag baldadigheden pleegden.
Ter voorbereiding op het feest dronk een groep jeugdige jongens en meisjes bij een van de groepsleden thuis al ter voorbereiding op het galafeest een aantal glazen alcohol. Om op weg naar het feest niet droog te komen staan werd een aantal flesjes bier meegenomen. Eenmaal leeg werden deze onderweg weggegooid. Een daarvan werd stukgegooid tegen een gevel van een woonhuis. Al dan niet opzettelijk gooide een van de groepsleden een tweede leeg bierflesje op een zodanige wijze weg dat van een woning aan de Pastoor Habetsstraat te Maastricht op de eerste etage een ruit van 1.40 bij 1.60 m stuk gegooid werd. De verantwoordelijke werd door een getuige in zijn kraag gegrepen en aan de gewaarschuwde politie ter beschikking gesteld. Twee jongens, 16 en 20 jaar, werden door de politie aangehouden en daarna voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Tegen het tweetal werd proces-verbaal opgemaakt wegens het plegen van baldadigheid c.q. vernieling. Na verhoor werden zij in vrijheid gesteld en onder ouderlijk gezag geplaatst.
De aangerichte schade zal verhaald worden.

Gronsveld, kapitale boot ontvreemd:
Mogelijk in het voorbije weekeinde werd vanaf de Oosterbroekweg te Gronsveld een kapitale boot ontvreemd. De boot werd ontvreemd na een inbraak in een aldaar gevestigde loods. De boot stond gestald op een boottrailer. De gestolen boot betreft een motorboot van het merk Dual gebouwd in 2001. De waarde van de boot bij aanschaf betrof 100.000 euro. Vanmorgen bleek de inbraak in de loods en de diefstal van de boot. De dieven hebben het alarmsysteem van de loods onklaar gemaakt waarna de diefstal kon plaatsvinden. De 32 jarige eigenaar van de boot, woonachtig te Dusseldorf, heeft van de diefstal bij de politie aangifte gedaan.