Ingezonden persbericht

Persbericht

Trend Micro introduceert PortalProtect voor bescherming Microsoft SharePoint Portal Server

Marlow, Engeland, 23 april 2002 - Trend Micro (Nasdaq: TMIC, TSE 4704), wereldwijd leverancier van netwerkantivirus- en internet content-beveiligingsoplossingen, heeft PortalProtect for Microsoft SharePoint Portal Server geïntroduceerd. Deze hoogwaardige oplossing is ontwikkeld om bedrijfsportals te beschermen tegen virussen en andere kwaadaardige code. Trend Micro verwacht dat bedrijfsportals een steeds belangrijker rol gaan spelen, omdat ze productiviteitsvoordelen bieden, zoals documentbeheer, het delen van bestanden en e-mail. PortalProtect for Microsoft SharePoint Portal Server is door Trend Micro ontwikkeld om virussen te bestrijden, die zich kunnen verspreiden wanneer gebruikers bestanden delen in het bedrijfsportal. Trend Micro heeft haar scan engine-technologie nauw geïntegreerd in PortalProtect for Microsoft SharePoint Portal Server, zodat een robuuste beveiligingsoplossing is ontstaan voor de opkomende bedrijfsportalmarkt. Het product omvat de open Antivirus API die Trend Micro samen met Microsoft heeft ontworpen.

PortalProtect biedt een bedrijf diverse voordelen.
- Een beveiliging tegen potentiële bedreigingen door het real-time scannen en opruimen van elk virus dat binnenkomt of zich ophoudt in de Document Store van SharePoint Portal Server.

- Het (tijdelijk) blokkeren van bestanden die potentieel gevaarlijk zijn tijdens uitbraken van virussen.

- Uitgebreide beheermogelijkheden met een intuïtieve webbeheerconsole en geautomatiseerde updatemechanismen. Beheerders hebben veilige toegang tot gegevens over configuratie, rapporten, logbestanden en op maat samengestelde alarmeringen. Ook kunnen de nieuwste bestanden gezocht en gedownload worden.

"Beveiliging blijft de hoogste prioriteit houden voor Microsoft en we zijn dan ook blij met deze gezamenlijke inspanning in het ontwikkelen van Trend Micro PortalProtect for Microsoft SharePoint Portal Server", zegt Gytis Barzdukas, Group Product Manager van de Portal Business Group van Microsoft. "Nu er steeds meer virussen komen die zich richten op portals, beschikken gebruikers van SharePoint Portal Server over een eersteklas antivirusoplossing die tegemoetkomt aan hun eisen op beveiligingsgebied. Trend Micro blijft innovatief in het ontwikkelen van robuuste bedrijfsoplossingen voor het weren van virussen."

"Trend Micro wil klanten voorzien van betrouwbare antivirusprotectie in elke geleding van de organisatie. Wij zijn blij te kunnen samenwerken met Microsoft om SharePoint Portal Server-klanten te voorzien van een antivirusoplossing", zegt Alvin Graylin, Product Group Manager van Trend Micro. "Het product is ontwikkeld om beveiliging te bieden, die volledig geïntegreerd is met SharePoint Portal Server. Zo kan iedereen in de organisatie dit bedrijfsbrede platform zonder zorgen gebruiken."

Over Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet content-beveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door Value-Added Resellers en service providers.
Voor meer informatie en evaluatieversies: www.trendmicro.co.uk/