Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 23-04-2002
1e Persbericht 23 april 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Onder invloed in gestolen auto
Na een achtervolging kon de politie maandag rond 13.00 uur op de Brahmslaan een 33-jarige automobilist uit Eindhoven aanhouden. Vier inzittenden van het voertuig, een 31-jarige man uit Geldrop, een 28-jarige vrouw uit s Hertogenbosch, een 46-jarige Eindhovense en haar 14-jarige zoon, werden op het Franz Leharplein aangehouden. De politie zag de 33-jarige verdachte op de Limburglaan rijden in een gestolen auto en stelde de achtervolging in. De auto bleek op 21 april weggenomen te zijn vanaf de Planetenlaan in Son. De auto reed met verhoogde snelheid richting Frans Leharplein waar een rood verkeerslicht werd genegeerd. Op een parkeerterrein op het Frans Leharplein werd de auto tot stilstand gebracht. De verdachte bestuurder stapte uit en rende weg. Hij kon op de Brahmslaan aangehouden worden. Uit onderzoek bleek dat hij teveel gedronken had. Een ademanalyse wees een promillage van 0,90 uit. De 33-jarige verdachte bestuurder, de 31-jarige verdachte uit Geldrop en de 28-jarige verdachte vrouw zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. Zij worden ook verdacht van diefstal van een auto vanaf het Franz Leharplein op 12 april. De 46-jarige Eindhovense en haar zoon zijn na verhoor naar huis gestuurd.

Eindhoven: Vernielingen op station
In de stationshal op de Neckerspoel is dinsdag rond 5.00 uur een 25-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een asbak en van de schuifdeuren van de stationshal. De man is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten met gestolen auto aangehouden Op de Verhulststraat zijn maandag rond 13.50 uur een 24-jarige en een 32-jarige verdachte Eindhovenaar aangehouden. Tijdens een algemene controle werd het duo staande gehouden. Uit onderzoek bleek dat de auto waarin zij zaten in de nacht van 29 op 30 maart is weggenomen vanaf de Stationsweg. In de auto werden acht betonboren aangetroffen. Deze bleken eerder die middag weggenomen te zijn uit een winkel aan de Hoogstraat. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte van vernieling ruit aangehouden Op het Stratumseind is dinsdagochtend rond 2.15 uur een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het vernielen van een ruit van een horecagelegenheid nadat hij wegens lastig gedrag buiten was gezet. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Verdachten van vernieling ruit aangehouden Na een onderzoek in de omgeving zijn maandagavond rond 22.45 uur een 24-jarige inwoner van Cuijk en een 18-jarige Helmonder aangehouden. Zij worden verdacht van het vernielen van een ruit van een pand aan de Overloop kort voor de aanhouding. Beiden zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Coniferen, hekwerk en papiercontainers in brand Op de Braaksestraat stonden maandagavond rond 22.15 uur coniferen en een hekwerk in brand. De bewoners waren begonnen met bluswerkzaamheden. De brandweer heeft het vuur gedoofd. Vier coniferen en het hekwerk gingen verloren.

Op een terrein van een bedrijf aan het Gerardusplein is maandagavond tussen 19.50 en 20.00 uur brand ontstaan in drie papiercontainers. Door de brand is een deel van een regenpijp gesmolten. In beide gevallen is vermoedelijk sprake van brandstichting.

Helmond: Snelheidscontrole
Op de Gerwenseweg zijn maandag tussen 18.45 en 21.20 uur 702 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 91 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 95 km/u.

Budel Schoot: Hennepkwekerij aangetroffen
In een woning aan de St. Lambertusstraat heeft de politie maandagavond een hennepkwekerij ontmanteld. Op de slaapkamer en op zolder werden in totaal 49 planten aangetroffen. Ook werden in de woning gedroogde henneptoppen en een busje traangas gevonden. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Ook het busje traangas is in beslag genomen. Drie verdachte bewoners, een 46-jarige en een 45-jarige man en een 32-jarige vrouw, zijn aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Eersel: Onder invloed
Op de Boksheidsedijk is dinsdag rond 4.55 uur een 38-jarige automobilist uit Eersel betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 0,85 uit. De man kreeg een rijverbod van drie uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Onder invloed
Op de Beeksedijk is dinsdagochtend rond 3.30 uur een 36-jarige automobilist uit Deurne betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,15 uit. De man kreeg een rijverbod van vijf uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Hennepkwekerij aangetroffen
In een garagebox aan het Eeneind heeft de politie maandagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld. De kwekerij bestond uit 333 planten. Deze en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Een 30-jarige verdachte die in het pand aanwezig was is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Valkenswaard: Inbraak in bedrijfspand
In een bedrijf aan de Dragonder is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. De dader kwam binnen door een ruit te vernielen. Uit het pand worden voor zover bekend een beamer en een laptop vermist.

Veldhoven: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Mira is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. De dader kwam binnen door een ruit van een voordeur te vernielen. In het pand werden enkele honderden Euros uit de kassa gehaald.