AutoRai

23-4-2002

Eerste smart crossblade voor Robbie Williams

Robbie Williams is de eerste eigenaar van één van de 2000 smart crossblades. Bij de officiële overhandiging die vorige week plaatsvond in Hamburg, kreeg de zanger, op zijn speciale verzoek, de auto met serienummer 0008.

"Ik vind deze auto te gek. Hij is innovatief en onconventioneel, twee elementen die ik ook altijd in nieuwe projecten zoek", zegt Robbie over zijn nieuwe smart crossblade.

De samenwerking tussen MCC smart en de Britse rockster is in december 2001 van start gegaan met de première van zijn autobiografische film Nobody Someday. "Robbie Williams vertegenwoordigt de 'joy of life' die prima past bij het imago van smart. Wij zijn er trots op dat hij de eerste klant is van de smart crossblade", zegt Andreas Renschler, president van MCC smart.

MCC smart verkoopt de smart crossblade 0001 bij opbod (zie www.smart.com & www.robbie-williams.com). De opbrengst gaat naar Robbie Williams' liefdadigheidsfonds "Give It Sum!". "Give It Sum!" helpt mee aan de bestrijding van armoede en sociale ongelijkheid op lokaal niveau.

"De eerste opbrengsten gaan naar Stoke-on-Trent, mijn geboorteplaats. Het is niet een gebied waarvan je het in eerste instantie verwacht, maar er heerst daar veel werkloosheid en dit zorgt voor toenemende armoede", verklaart de zanger. In de toekomst zullen ook andere gebieden profiteren van het "Give It Sum!" fonds, zowel in Engeland als in de rest van de wereld.

www.smart.com