Persberichten politie Rivierenland

---

Maandag, 22 april 2002

---

Snelheidscontrole Verkeershandhavingsteam
Herwen - Op 21 april 2002 heeft het Verkeershandhavingsteam van politie Gelderland-Midden een snelheidscontrole gehouden op de Batavenweg in Herwen. Tussen 15.30 uur en 18.00 uur is ter hoogte van een oversteekplaats voor fietsers van 455 voertuigen de snelheid gemeten met behulp van de lasergun. Bij 15 bestuurders werd een snelheidsovertreding geconstateerd. Daarnaast zijn 10 bestuurders staande gehouden wegens het niet dragen van de autogordel.
Vernielingen aan auto's
In de nacht van zaterdag 20 april zijn meerdere vernielingen gepleegd aan auto's in Duiven en Westervoort. Zo werden in Duiven twee auto's beschadigd die geparkeerd stonden in de Vergertlaan. Van één auto werden de ruitenwissers en de antenne vernield en het linker portier bekrast. De andere geparkeerde auto werd eveneens bekrast en de antenne werd vernield. In Westervoort werden van een aantal auto's op de Lange Maat emblemen weggenomen en een aantal auto's op de Halve Morgen en de Kaeltjes Hofstee zijn bekrast.

Verkeerscontrole Verkeershandhavingsteam
Duiven - Om de verkeersveiligheid te vergroten op de Oostsingel in Duiven heeft het Verkeershandhavingsteam van politie Gelderland-Midden op zondag 21 april 2002 tussen 19.00 uur en 21.30 uur een verkeerscontrole gehouden. Hierbij is gebruik gemaakt van de lasergun. In totaal zijn 16 processen-verbaal opgemaakt voor het rijden met een te hoge snelheid. Daarnaast zijn 16 bekeuringen uitgedeeld voor geen gebruik van de autogordel en éénmaal vanwege niet hands-free bellen.
Inbrekers aangehouden
Duiven - Op maandag 22 april 2002 werden door de politie drie verdachten aangehouden, die kort daarvoor een inbraak hadden gepleegd in en bedrijf aan de Nieuwgraaf te Duiven. Het betroffen een drietal inwoners uit Utrecht. Alle drie werden ingesloten in het politiebureau te Arnhem. Onderzoek betreffende deze inbraak wordt ingesteld.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl