Korps: Groningen, plaats: Diverse 23-04-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 23 april 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen: fietser en bromfietser botsen
Maandagmiddag vond een frontale botsing plaats op de kruising van de Kerklaan en de Leliesingel te Groningen. Een 21-jarige man uit Assen kwam, rijdend op zijn bromfiets, op genoemde kruising in botsing met een 19-jarige man uit Groningen, die op zijn fiets reed. De fietser wilde op de plaats van het ongeval afslaan, maar kwam in aanrijding met de bromfietser die in tegenovergestelde richting rechtdoor wilde rijden. De bestuurder van de bromfiets is met inwendig letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De politie stelt een onderzoek in naar de technische staat van de bromfiets.

Groningen: man poogt zichzelf in brand te steken In een trein op het hoofdstation van Groningen heeft maandagavond een 42-jarige man uit Den Haag gepoogd zichzelf in brand te steken. De Hagenaar had zich overgoten met benzine, maar een conductrice wist de man zijn aansteker af te pakken. Dit voordat hij de daad bij het woord kon voegen. Vervolgens werd de man door de politie meegenomen naar het politiebureau. Daar werd hij door een arts beoordeeld. Hij is later opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.

Groningen: vrouw geeft zich uit als verpleegster Maandagavond heeft de politie een 31-jarige vrouw uit Groningen in het Academisch Ziekenhuis te Groningen aangehouden. De vrouw was daarvoor aangehouden door beveiligingsmedewerkers, omdat zij gekleed was in het uniform van een verpleegkundige. Na een kort onderzoek bleek dat de vrouw het uniform en enkele medische goederen uit het zelfde ziekenhuis had weggenomen. De vrouw gedroeg zich tijdens haar aanhouding zeer recalcitrant. Ook aan het politiebureau viel met de vrouw geen land te bezeilen. Zij bleek onder invloed te zijn van verdovende middelen. De Groningse is ingesloten in een politiecel.

Groningen: te zwaar beladen
De Groningse politie controleerde maandagmiddag een bestuurder van een personenauto, wiens aanhangwagen met dertig betonbanden was beladen. De aanhangwagen bleek ongeremd te zijn en was na weging 190 kilogram te zwaar (25,3% te zwaar). De 33-jarige bestuurder uit Groningen moest een deel van zijn vracht afladen en kreeg daarnaast een beschikking uitgereikt van 173 euro.

Ten Boer: gewonde bij botsing
Bij een botsing tussen twee personenautos op de kruising Provincialeweg met de Groene Zoom in Ten Boer is maandagavond een gewonde gevallen. Het slachtoffer, een 42-jarige inwoner van Harkstede, botste met zijn auto op een vanuit de Groene Zoom oprijdende andere personenauto, bestuurd door een 27-jarige inwoner van Ten Boer. Hij reed op dat moment komende van de richting Groningen geheel links van de weg, links langs de verkeersgeleider. Dit kwam vermoedelijk doordat hij last had van een te laag suikergehalte in het bloed, betrokkene is suikerpatiënt, waardoor hij slingerend reed en op dat moment niet tot behoorlijk besturen in staat was. Betrokkene raakte beklemd in zijn auto en moest door de brandweer uit de zwaar beschadigde auto worden gehaald. Dit duurde ongeveer een uur. Hij is daarna met onbekend letsel voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De beide personenautos zijn afgevoerd door een bergingsbedrijf. Het verkeer is gedurende de bergingswerkzaamheden omgeleid. Het mobiel traumateam van het AZG is ter plaatse geweest om te assisteren.

Winschoten: alcomobilist
Een 49-jarige automobilist uit Scheemda is maandagavond op de Nassaustraat in Winschoten bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol (1.6 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Eemshaven: rijbewijs en autos in beslag genomen van hardrijders De politie heeft zondagmiddag van twee automobilisten het rijbewijs ingevorderd en drie personenautos in beslag genomen. Het betreft een drietal bestuurders die veel te hard reden met het voertuig op de wegen in het Eemshavengebied. Het gaat om een 31-jarige inwoner van Holwierde die op de Kwelderweg werd betrapt met een snelheid van boven de 140 km/u terwijl plaatselijk slechts 80 is toegestaan, alsmede een 18-jarige inwoner van Uithuizen die op een parkeerplaats aan de Borkumweg aan het stunten was in de auto van zijn vriend. Hij had nog geen rijbewijs De derde automobilist was een 32-jarige inwoner van Uithuizen die de snelheid met meer dan 50 km/u overschreed.

Losdorp: snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Schafferweg in Losdorp zijn maandag 64 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er tien te hard. De hoogst genoteerde reed 81 km/u waar maximaal 50 was toegestaan.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (0,13 euro/min)