Gemeente 's-Gravenzande

Voorlichtingspagina 24 april 2002 Stemmen kan altijd
Verkiezing Tweede Kamer op 15 mei 2002
Stemmen bij volmacht.

Op 15 mei a.s. vinden de verkiezingen plaats voor de Tweede Kamer. Kunt u niet zelf aan de verkiezing deelnemen dan kunt u iemand machtigen om namens u te stemmen. Iemand mag ten hoogste 2 volmachten aannemen.

Kiezer en gemachtigde moet stemmen in het zelfde stemdistrict:

Zowel de kiezer als de gemachtigde moeten de achterzijde van de oproepingskaart invullen en ondertekenen. De gemachtigde kan dan tegelijk met het uitbrengen van zijn eigen stem ook de volmachtstem uitbrengen.

Kiezer en gemachtigde moeten stemmen in een ander stemdistrict:

De kiezer moet via de afdeling Burgerzaken op het stadhuis een schriftelijk verzoek indienen om bij volmacht te mogen stemmen. Dit verzoek kan worden gedaan tot uiterlijk 1-5-2002. Ook hier geldt dat de gemachtigde ten hoogste twee volmachten mag aannemen. Tijdig voor de verkiezing krijgt de gemachtigde het volmachtbewijs toegezonden. Ook deze volmachtstemmen moeten tegelijk met de eigen stem worden uitgebracht.

Stemmen in een ander stembureau binnen de gemeente s-Gravenzande:

Indien u liever in een ander stembureau wilt stemmen dan op uw oproepingskaart is aangegeven, dan kunt u daartoe een verzoek indienen.

* mondeling: door persoonlijk u te melden bij de afdeling Burgerzaken op het stadhuis, met uw oproepingskaart. Dit kan tot uiterlijk 10-5-2002.

* schriftelijk: door een schriftelijk verzoek in te dienen bij de afdeling Burgerzaken op het stadhuis. Formulieren daarvoor zijn op dezelfde afdeling verkrijgbaar. Dit verzoek moet zijn ingediend uiterlijk op 1-5-2002.
De oproepingskaarten worden deze week bezorgd. Indien u die week geen oproepingskaart hebt ontvangen, kunt u contact opnemen met de afdeling Burgerzaken (tel. 430272/430273).

Stadhuis op 29 april gesloten

In verband met een collectief ingeroosterde vrije dag is het stadhuis op maandag 29 april gesloten.
Geen huisvuil ophalen op 30 april

Op dinsdag 30 april (Koninginnedag) wordt er geen huisvuil opgehaald. In plaats daarvan gebeurt dit op woensdag 1 mei.

Andere openingstijden gemeentewerf

De gemeentewerf aan de Fultonstraat is op maandag 29 april en zaterdag 4 mei gesloten.
In verband met deze sluitingen is de werf extra geopend op de volgende dagen: woensdag 1 mei, donderdag 2 mei, vrijdag 3 mei, maandag 6 mei, dinsdag 7 mei en woensdag 8 mei geopend van 8.00-12.00 uur en van 13.00-16.00 uur. Vanaf maandag 13 mei zijn de openingstijden weer normaal.
Inzameling vlak glas
Speciaal voor tuinbouwbedrijven is er op donderdag 2 mei 2002 van 9.00 tot 12.00 uur een inzameling van vlak glas. De container staat op het parkeerterrein van het Julianasportpark aan de Koningin Julianaweg.
Tijdelijke verkeersmaatregelen

In verband met de festiviteiten op 30 april 2002 (Koninginnedag) zijn die dag de volgende verkeersmaatregelen van kracht:
* het parkeerterrein aan het Graaf Florisplein is van 9.00 tot 16.30 uur niet beschikbaar voor het parkeren van motorvoertuigen;
* het parkeerterrein aan het Zandeveltplein is van 8.00 tot 23.30 uur niet beschikbaar voor het parkeren van motorvoertuigen;
* het parkeerterrein bij de winkelcentra Koningswerf en de Gravenhof is tussen 9.00 en 16.30 uur niet beschikbaar voor het parkeren van motorvoertuigen;

* tussen 9.00 en 16.30 uur zijn voor alle verkeer, behalve voetgangers afgesloten:


* de Van Geeststraat (gedeelte tussen Sand-Ambachtstraat en Langestraat):

* de Langestraat (gedeelte tussen Van Geeststraat en noordzijde Marktplein);


* tussen 14.00 en 16.30 uur zijn voor alle verkeer, behalve voetgangers afgesloten:


* de Van de Kasteelestraat (gedeelte tussen Langestraat en Pompe van Meerdervoortstraat);

* de Pompe van Meerdervoortstraat (gedeelte tussen Van de Kasteelestraat en Graaf Florisplein).

Wij verzoeken de automobilisten om voor het van kracht worden van de maatregelen hun voertuigen van vermelde wegen en parkeerterreinen te verwijderen.
Openbare hoorzitting
Commissie bezwaar- en beroepschriften

De voorzitter van de commissie bezwaar- en beroepschriften maakt bekend, dat deze commissie op woensdag 8 mei 2002 in het stadhuis van s-Gravenzande in vergadering zal bijeenkomen. Tijdens deze vergadering worden de volgende bezwaarschriften behandeld.

19:40 uur
Openbare hoorzitting inzake het bezwaarschrift van de heer J. Jansen inzake het besluit van het college om toestemming te weigeren voor het bouwen van een tuinhuisje aan de Reiger 6 te s-Gravenzande.

20:00 uur
Openbare hoorzitting inzake het bezwaarschrift van V.O.C. Beheer B.V. tegen het besluit van het college tot het weigeren van een vergunning voor het bouwen van een van een researchkast c.q. schonings- behandelingsruimte ten behoeve van zaadteelt en zaadveredeling aan de Maasdijk 86 te s-Gravenzande.

20:20 uur
Openbare hoorzitting inzake het bezwaarschrift van de heer J.K. Faase tegen het besluit van het college om aan HBG Techniek B.V. vergunning te verlenen voor het slopen van een opslagloods bij de Koningin Julianaweg te s-Gravenzande

20:40 uur
Openbare hoorzitting inzake het bezwaarschrift van de Stichting Onderwijsadvies tegen het besluit van het college tot subsidievaststelling inzake schoolbegeleiding.

Inlichtingen kunnen vooraf worden ingewonnen bij de secretaris van de commissie mevrouw mr. M. van Gils (tel. 0174-430124).
Inzage bouwplannen

Op maandagavond van 16.00 tot 19.00 uur is de balie van de afdeling Burgerzaken ook geopend voor algemene informatie over gemeentelijke dienstverlening. Wanneer u informatie wilt hebben over bouwplannen of bouwplannen wilt inzien is het noodzakelijk vooraf een afspraak te maken met de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis, tel. 430195 of 430197.

Kapvergunning

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen een kapvergunning te verlenen aan:

* Fa. den Bleker (registratienummer 02.0733) voor het kappen van een drietal acers voor het pand van MCC Nederland B.V., Einsteinstraat te s-Gravenzande in verband met uitbreiding van de parkeergelegenheid/fietsenstalling op eigen terrein, met herplantplicht;

* Westland Wonen (registratienummer 02.0595) voor het kappen van een kastanjeboom in de achtertuin van de huurwoning Van de Kasteelestraat 70 te s-Gravenzande;

* het hoofd van de afdeling Weg- en Waterbouw van de gemeente s-Gravenzande (registratienummer 02.0726) voor het kappen van diverse soorten wilgen en essen in de Franklinstraat, evenwijdig aan de Nieuwe Vaart;

* de Provincie Zuid-Holland (registratienummer 02.0537) voor het kappen van een els t.h.v. Naaldwijkseweg 249 te s-Gravenzande;
* de heer M.H. Kwakernaak (registratienummer 02.0427) voor het kappen van een drietal bomen in de tuin van de woning aan de Tourmalijn 39 te s-Gravenzande.

Over dit voornemen kan een ieder binnen vier weken na publicatie schriftelijk of mondeling zijn/ haar zienswijze kenbaar maken. De stukken liggen ter inzage in het stadhuis bij de balie van kamer 201 op de 2e etage.

Schriftelijke zienswijzen, onder vermelding van het betreffende registratienummer, moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 207, 2690 AE 's-Gravenzande.
Parkeerverbod

Burgemeester en wethouders hebben op 2 april 2002 besloten een bord model E6 van de bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 te plaatsen bij een parkeervak aan de voorkant van de woning Prins Mauritsstraat 28. Het parkeren op dit vak is verboden, behalve voor de auto waarmee de heer G.B.M. Kerklaan zich verplaatst. Het kenteken van deze auto is FT-ZJ-24.

Burgemeester en wethouders hebben op 9 april 2002 besloten een bord model E6 van de bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 te plaatsen bij een parkeervak aan de voorkant van de woning Magnolisstraat 15. Het parkeren op dit vak is verboden, behalve voor de auto waarmee mevrouw F. Drankier-den Harder pleegt te worden vervoerd. Het kenteken van deze auto is VV-23-VL.

Iedere belanghebbende kan tegen deze besluiten binnen 6 weken na verschijning van deze publicatie bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan Burgemeester en Wethouders. In de linkerbovenhoek van het bezwaarschrift dient u te vermelden: 'bezwaarschrift Awb'.

Collectieve festiviteiten

Burgemeester en wethouders hebben besloten, op grond van artikel 4.1.2 , lid 1, van de Algemene Plaatselijke Verordening s-Gravenzande juncto artikel 1.1.9 van het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer, dat voor het kalenderjaar 2002 de voorschriften 1.1.1, 1.1.5, 1.1.7 en 1.1.8 van de bijlage onder B van het Besluit niet gelden voor de collectieve festiviteiten op onderstaande dagen. De artikelen betreffen geluidsvoorschriften voor genoemde inrichtingen.

* Koninginnedag - dinsdag 30 april

* Feest voor de braderie - woensdag 10 juli
* Braderie en kermis donderdag - 11 juli

* Braderie en kermis vrijdag - 12 juli

* Braderie en kermis zaterdag - 13 juli

* Motorfestijn zaterdag - 7 september

Verordening marktgeld

De raad van de gemeente 's-Gravenzande heeft op 5 maart 2002 de volgende wijzigingsverordening heeft vastgesteld:
* Wijziging van de Verordening op de heffing en de invordering van marktgeld 2002.

Deze verordening heeft betrekking op tariefswijzigingen. Deze verordening treedt in werking met ingang van de derde dag na de bekendmaking en ligt vanaf heden gedurende veertien dagen tijdens kantooruren voor eenieder in het stadhuis ter inzage. Tegen betaling zijn hiervan afschriften beschikbaar.

Bouwplannen


* De Gemeente s-Gravenzande, Postbus 207, 2690 AE te s-Gravenzande, heeft een verzoek om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een ondergrondse glasbak (1 container) op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie K, nummer 3138, plaatselijk bekend Hagemanstraat tussen nr. 55 en de brug. Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan 'Dorp-Oost 1997', met de bestemming 'Groenvoorzieningen', omdat op de gronden met deze bestemming het bouwen van een ondergrondse glasbak (1 container) niet is toegestaan;

* De Gemeente s-Gravenzande, Postbus 207, 2690 AE te s-Gravenzande, heeft een verzoek om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een ondergrondse glasbak (1 container) op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie K, nummer 5513, plaatselijk bekend Van Heuven Goedhartlaan (kruising Kon.Julianaweg).

Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan 'Vreeburgh-Oost', met de bestemming 'Verkeersdoeleinden', omdat op de gronden met deze bestemming het bouwen van een ondergrondse glasbak (1 container) niet is toegestaan;

Burgemeester en wethouders kunnen op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, vrijstelling verlenen van de bestemmingsplannen waarmee de bouwplannen in strijd zijn.

Voordat het college beslist, liggen de verzoeken vanaf donderdag 25 april 2002 gedurende 4 weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis, kamer 112. Gedurende deze termijn kan iedereen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 207, 2690 AE s-Gravenzande, schriftelijke bedenkingen indienen tegen het verlenen van de vrijstellingen.
Aangemelde bouwplannen
L.C. van den Akker
Tuinhuisje
Heliotroop 85
J.C.A.J. Straver
Tuinhuisje
Andriessenlaan 30
Aangevraagde bouwvergunningen
H.N. van Holstein
Hekwerk
Franklinstraat 10
Gemeente s-Gravenzande
Noodlokaal
Prins Bernhardstraat 28
J.S. van Zijl
Vergroten woning
Groeneweg 4
C.D. Schmitz
Berging
Marnixlaan 32
Gemeente s-Gravenzande
Verbouwen stadhuis
Van Geeststraat 1
Bloemsierkunst 'de Carlton'
3 Opslagboxen
Naaldwijkseweg 257
Aangevraagde sloopvergunningen
C.J. van de Bunt
Eternietplaten (10m²)
Monsterseweg 52
B. van der Kaaij
Eternietplaten (3m²)
Van Berckenrodelaan 11
Verleende bouwvergunningen
Naam
Bouwwerk
Bouwadres
P. van den Berg
Garage/berging
Naaldwijkseweg 278A
Hoeve de Viersprong
Vergroten restaurant
Nieuwlandsedijk 10
Firma G. van Staalduinen&Zn
Vergroten warenhuis
Heenweg 1
P.M. Grendel
Dakopbouw
Hoflaan 74
J. Boekestijn
Meidoornstraat 132
A. Tazelaar
Dakopbouw
Hoflaan 72
E.A.T. van Leent
Verbouw warenhuis
Noordlandseweg 27
Naam
Bouwwerk
Bouwadres
L.G. de Vette
Schuur
Aaksterlaan 5
D.F.M. Geeven
Kachel (asbest)
Langestraat 83
B. van der Kaaij
Eternietplaten (3m²)
Van Berckenrodelaan 11
C.J. van de Bunt
Eternietplaten (10m²)
Monsterseweg 52
Afvalwijzer
Tijdelijke wijziging openingstijden

De gemeentewerf aan de Fultonstraat is op maandag 29 april en zaterdag 4 mei gesloten.

In verband met deze sluitingen is de werf extra geopend op de volgende dagen: woensdag 1 mei, donderdag 2 mei, vrijdag 3 mei, maandag 6 mei, dinsdag 7 mei en woensdag 8 mei van 8.00-12.00 uur en van 13.00-16.00 uur. Vanaf maandag 13 mei zijn de openingstijden weer normaal.

Volgende week (29 april tot en met 3 mei) worden de groene minicontainers geleegd.

* De Driekleur, gebouw Beatrix, Spinel 6, op vrijdag 26 april van 15.30 tot 16.30 uur en zaterdag 27 april van 11.00 tot 12.00 uur;