SKYRADIO

Sky Radio enige radiozender met marktaandeel boven 10%!

Sky Radio 100.7 FM is met grote voorsprong het bestbeluisterde radiostation van Nederland. In de maanden februari/maart steeg het marktaandeel verder door van 13% naar 13,6%. Dat blijkt uit de meest recente luistercijfers die onderzoeksbureau Intomart maandagmorgen bekendmaakte. Het populaire radiostation met non-stop muziek wordt gevolgd door Radio 2 en Radio 538, die beide een marktaandeel van 9,6% hebben behaald. Daarmee is Sky Radio 100.7 FM het enige radiostation met een marktaandeel boven de 10%!

Het weekbereik van Sky Radio 100.7 FM ligt volgens de onderzoeksgegevens op 35,5%. Dit betekent dat wekelijks zo'n 5 miljoen verschillende Nederlanders van 10 jaar en ouder afstemmen op het radiostation.

Carlo de Boer, Commercieel Directeur bij Sky Radio 100.7 FM: 'Ondanks de sterk toenemende concurrentie slaagt Sky Radio er keer op keer in met grote voorsprong het hoogste marktaandeel te behalen en de meeste luisteraars aan zich te binden. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat radioluisteraars het liefst afstemmen op non-stop muziekprogramma's afgewisseld met nieuws, weer en verkeersberichten. De afstand tussen Sky Radio en de andere radiozenders in Nederland wordt steeds groter en dat is behoorlijk uniek.'

Momenteel wordt er door de Nederlanders dagelijks gemiddeld 3 uur en 9 minuten naar de verschillende radiostations geluisterd. Dit
is aanzienlijk langer dan de tijd die er bijvoorbeeld besteed wordt aan het kijken naar televisie, het lezen van tijdschriften en dagbladen of het surfen over het internet.

Sky Radio 100.7 FM
Met circa 5 miljoen verschillende luisteraars per week is Sky Radio 100.7 FM al jaren het best beluisterde radiostation van Nederland. Slechts onderbroken door nieuws, weer en verkeersinformatie wordt 24 uur per dag non-stop de meeste popmuziek uitgezonden.