Gemeente Zoetermeer

Onderwijs, opvang en hulpverlening voor kinderen met gedragsproblematiek onder één dak

In het schoolgebouw aan het Willem Alexanderplantsoen 2 in Zoetermeer komen drie voorzieningen voor kinderen in de leeftijd van 2 - 12 jaar met een specifieke gedragsproblematiek. Hierdoor wordt het mogelijk een deel van deze jonge kwetsbare kinderen, die nu nog dagelijks met taxi's naar instellingen in de regio worden vervoerd, in Zoetermeer op te vangen.

Het gaat om de volgende drie voorzieningen, een combinatie van onderwijs, opvang en hulpverlening:
een lesplaats voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen die zo snel mogelijk start na aanvang van het cursusjaar 2002 - 2003; een medisch kleuterdagverblijf per 1 januari 2003; het reeds in Zoetermeer gevestigde Boddaertcentrum, een naschoolse daghulpvoorziening voor kinderen van 6 tot 14 jaar, dat zo snel mogelijk na 1 augustus 2002 verhuist.

Het bijeenbrengen van de drie voorzieningen in één gebouw levert een voor Nederland unieke samenwerking op. De expertise van elk van de drie instellingen wordt onderling uitgewisseld. Bovendien kunnen tot nu toe gescheiden procedures worden afgestemd en vereenvoudigd.

De voorzieningen worden gerealiseerd door drie instellingen, die dus onderling ook samenwerken. De lesplaats voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen zal worden opgezet door de Dr. Leo Kannerschool uit Oegstgeest. Stichting Centrum Jeugdhulpverlening Haaglanden realiseert het medisch kleuterdagverblijf. Het Boddaertcentrum wordt verzorgd door Stichting Jeugdhulpverlening Delft. Deze instellingen huren het gebouw van de gemeente die de noodzakelijke aanpassingen en uitbreiding realiseert.

Laatste wijziging: 23-4-2002