---

Ministerie van Defensie



---

foto: Formatie schepen CTF 50 (Hr.Ms. Van Amstel)

Nieuw vlaggenschip taakeenheid Hr.Ms. Van Amstel

23-04-2002

De Amerikaanse Task Force 50, waar het marinefregat Hr.Ms. Van Amstel deel van uit maakt, heeft sinds deze week een nieuw vlaggenschip. Het Amerikaanse vliegkampschip USS John C. Stennis werd afgelost door het vliegkampschip USS John F. Kennedy. Task Force 50 is de marine-taakeenheid die vanuit de wateren rond het Arabische schiereiland een belangrijke bijdrage levert in de strijd tegen het internationaal terrorisme. Afgezien van Hr.Ms. Van Amstel is ook het fregat Hr.Ms. Philips van Almonde ingedeeld bij deze taakeenheid.

Ter gelegenheid van de verplaatsing van het commando van USS John C. Stennis naar USS John F. Kennedy, voeren verschillende schepen die bij de taakeenheid zijn ingedeeld korte tijd in formatie. Afgezien van de Amerikaanse schepen USS John C. Stennis, USS John F. Kennedy en USS Port Royal, waren hierbij ook de bij Task Force 50 ingedeelde schepen FNS Charles de Gaulle, FNS De Grasse en FNS Ventose (allen Frankrijk), HMS Ocean (Groot-Brittannië) en ITS Meastrale en ITS Durant de la Penne (beiden Italië) bij betrokken.

Hr.Ms. Van Amstel vertrok 14 januari dit jaar uit Den Helder en neemt tot medio dit jaar deel aan de strijd tegen het internationaal terrorisme. (foto: Hr.Ms. Van Amstel)
foto: Hr.Ms. Van Amstel in kielzog USS Kennedy (Hr.Ms. Van Amstel)