Ingezonden persbericht

Ubizen OnlineGuardian wint prestigieuze Frost & Sullivan Engineering Award

Mijdrecht, 23 april 2002 - Ubizen (Nasdaq Europe: UBIZ, Euronext: UBI), de toonaangevende leverancier van Managed Security Solutions, heeft de Frost & Sullivan Market Engineering Leadership Award ontvangen voor haar Ubizen OnlineGuardian managed security services voor de Europese markt. Deze award wordt uitgereikt aan de MSSP (Managed Security Solutions Provider) die vooroploopt in alle onderdelen van het market engineering-proces en het grootste marktaandeel in 2001 veroverde.

Voor de selectie van de winnaar onderzochten analisten van Frost & Sullivan de omzet en het marktaandeel van 31 MSSP's in de Europese markt. Op basis van uitgebreide interviews en secundair onderzoek van eigen databronnen heeft Frost & Sullivan de MSSP's vergeleken en gerangschikt. Daarbij nam de Ubizen OnlineGuardian-service de eerste plaats in deze markt in.

Ubizen OnlineGuardian heeft al sinds 1997 het vertrouwen van grote wereldwijde ondernemingen. Deze proactieve, wereldwijde 24x7x365-diensten omvatten beheer, monitoring en ondersteuning van bedrijfskritische beveiligingscomponenten op netwerk- en applicatieniveau. De diensten worden ondersteund door strikte Service Level Agreements (SLA's).

"Ubizen OnlineGuardian is overduidelijk marktleider in de Europese MSSP-markt", zegt Andrew Tanner Smith, Research Director van Frost & Sullivan. "Naast de bloeiende MSSP-activiteiten en een sterke Professional Services-divisie positioneert Ubizen zich als een betrouwbare beveiligingspartner voor grote ondernemingen. Deze vooruitziende blik heeft geleid tot een marktleiderspositie en deze denkwijze zal ervoor zorgen dat die positie ook behouden wordt ."

Ubizen OnlineGuardian monitort beveiligingsapparatuur continu vanuit één van de drie wereldwijde Security Operations Centers (SOC's). Elk SOC is volledig redundant en kan in noodgevallen de verantwoordelijkheden van andere SOC's overnemen. Het verzamelen van data van beveiligingsapparatuur en real-time verzending over versleutelde lijnen naar de State and Event Analysis Machine (SEAM) maakt deel uit van de beheercyclus. De SEAM-technologie van Ubizen verwerkt miljoenen gebeurtenissen, analyseert ze en markeert alleen die gebeurtenissen, die een potentieel beveiligingsrisico zijn. Hierdoor kunnen de analisten van Ubizen correctieve maatregelen nemen voordat de aanval daadwerkelijk plaatsvindt. Door de SEAM-technologie is OnlineGuardian schaalbaar van tien tot duizenden apparaten. Verder beschikt Ubizen over een geavanceerd Intelligence Lab waar informatie over uiteenlopende producten, virussen en kwetsbaarheden worden verzameld, onderzocht en verspreid.

Ubizen
Ubizen is een toonaangevende leverancier van Managed Security Solutions voor wereldwijd opererende organisaties. Bedrijven vertrouwen op Ubizen OnlineGuardian voor het 24x7x365 outsourcen van monitoring, ondersteuning en beheer van beveiligingscomponenten. Het Professional Services-team vult Ubizen OnlineGuardian aan door bedrijven te helpen bij het plannen en implementeren van kwetsbaarheidsanalyses, het beveiligingsbeleid en infrastructuren voor beveiliging. Met DMZ/Shield beschermt Ubizen webservers tegen aanvallen op applicatieniveau, zoals Nimda en Code Red. Ubizen is opgericht in 1995 en monitort meer dan 2.000 beveiligingscomponenten in 35 landen. Ubizen is aan de beurs genoteerd op Nasdaq Europe (UBIZ) en Euronext (UBI). Meer informatie is beschikbaar op www.ubizen.com.