Politie Amsterdam-Amstelland

Politie arresteert autodief
23-4-2002. Gisterochtend heeft de politie op de Gooiseweg een 24-jarige man aangehouden die in een gestolen auto reed.Surveillerende agenten zagen een auto rijden die als gestolen was opgegeven. De bestuurder reageerde niet op een stopteken van de politie, maar kon na korte tijd worden gearresteerd toen hij zich vastreed bij verkeerslichten. De man was onder invloed van alcohol en werd gezocht voor diverse feiten. Hij is ingesloten.


---

Overlast door woningbrand
23-4-2002. Een brand in een woning aan de Grensstraat heeft gistermiddag voor veel overlast gezorgd op de Wibautstraat. Twee woningen raakten onbewoonbaar. Niemand raakte gewond. De brand ontstond op de eerste etage en sloeg via het balkon over naar een bovengelegen woning. De brandweer had het vuur snel onder controle. Door de enorme rookontwikkeling werd de Wibautstraat enige tijd afgesloten voor verkeer. De bewoners van twee woningen zijn elders ondergebracht.


---

Auto raakt te water
23-4-2002. Gisterochtend is een 32-jarige bestuurder met zijn auto te water geraakt op de Nieuwe Leeuwarderweg. De man raakte niet gewond. Een epileptische aanval was vermoedelijk de oorzaak dat de automobilist de macht over het stuur verloor en met geringe snelheid het water inreed. De brandweer takelde het voertuig uit het water. De man is ter observatie overgebracht naar een ziekenhuis.


---

Politie doet inval in café
23-4-2002. Agenten van het wijkteam Balistraat en het Horeca Interventie Team (HIT) hebben gisteravond een inval gedaan in een café aan de Molukkenstraat. Er werden negen personen gearresteerd. Omdat sprake was van vuurwapenbezit onder de bezoekers van het café, werd het arrestatieteam ingezet. In het etablissement trof de politie een vuurwapen en een grote hoeveelheid verdovende middelen aan. In de woning van de eigenaar vond de politie een kleine hoeveelheid verdovende middelen. De negen aangehouden verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld.


---