FNV BONDGENOTEN

Open brief aan Sport Life-fabriek voor goed sociaal plan

FNV Bondgenoten dringt via een open brief aan op een goed sociaal plan voor de werknemers van de Sport Life-fabriek. Voor de ongeveer tweehonderd werknemers van de Sport Life-fabriek in Amsterdam moet er een goed sociaal plan komen, vindt FNV Bondgenoten. De productie van de kauwgumfabriek wordt overgebracht naar Sneek. Aangezien de meeste mensen in Amsterdam en omgeving werken, is meegaan naar Friesland geen optie.

De open brief is gericht aan de raad van bestuur en de raad van commissarissen van CSM, het moederbedrijf van RBV Leaf. Die moet voldoende geld vrijmaken voor een goed sociaal plan.

Het grootste struikelblok is de prepensioenregeling voor ouderen boven de 55 jaar. 'Voor ons is dat een hard punt', zegt Dick de Graaf, bestuurder van FNV Bondgenoten.
Voor werknemers van 55 jaar en ouder is het moeilijk een andere baan te vinden. De Graaf: 'We willen die mensen de verplichte sollicitatie en het gedoe met WW en Gak besparen. Dat geldt des te meer voor mensen die al meer dan twintig jaar bij Leaf hebben gewerkt en het groot hebben gemaakt'.

Voor De Graaf is dit het uiterste bod. 'We hebben al zes onderhandelingsrondes gehad. We hebben nu genoeg gepraat'. FNV Bondgenoten vraagt CSM nog deze maand te reageren.

De sluiting van RBV Leaf in Amsterdam treft zo'n 180 mensen.