Amsterdam RAI

GrowTech Eurasia 2002
23 apr 2002

GROWTECH EURASIA 2002 SUCCESVOL VERLOPEN

GrowTech Eurasia 2002, de internationale vakbeurs voor tuinbouw, sierteelt en landbouw die van 21 tot en met 24 maart jl. in het Antalya Expo Center in Turkije plaatsvond, is succesvol verlopen. In totaal werden 10.345 tuinders, telers, kwekers en handelaren uit voornamelijk Azië bij de entree geregistreerd. De kwaliteit van deze bezoekers was goed, aldus 86% van de deelnemende tuinbouwbedrijven. De 120 deelnemers toonden zich dan ook tevreden: zij waardeerden het evenement met een mooi rapportcijfer 7. GrowTech Eurasia, dat zowel qua ligging als aanbod een ideale ontmoetingsplaats voor de Europese en Aziatische markt is, werd geopend door de heer prof. dr. Hüsnü Yusuf Gökalp, Turkse Minister van Landbouw. De organisatie is in handen van de Amsterdam RAI en RAI-dochter NTSR.

Sterke combinatie expositieaanbod én seminars
Met de combinatie van expositieprogramma en seminars biedt GrowTech Eurasia de Europese tuinbouwbranche een uitstekend platform voor de bevordering van export naar het hele Aziatische continent. Onder ruime belangstelling werden enkele seminars georganiseerd. Hier werden de financiële aspecten van investeren in de snel groeiende Turkse markt en investeringsmogelijkheden in de Turkse tuinbouw en sierteelt belicht. Deze seminars vormden inhoudelijk een waardevolle aanvulling op het expositieaanbod.
Op de beursvloer toonden tuinbouwbedrijven en leveranciers onder andere kassen, technische apparatuur, zaden, bestrijdingsmiddelen en aanverwante diensten; ook uitgangsmateriaal en eindproducten werden gepresenteerd. De 120 deelnemers waren afkomstig uit Turkije, Griekenland, Israël, België, Italië, Frankrijk, Nederland, Duitsland en Spanje, waarvan de laatste drie waren vertegenwoordigd in landenpaviljoens. In totaal vulden zij ruim 6.000 bruto vierkante meter beursoppervlakte.

Formule slaat aan
De formule van dit business to business evenement slaat dus aan. Turkije is bezig om zijn tuinbouw- en sierteeltproductie verder te ontwikkelen en uit te breiden. De ligging van Turkije is zeer gunstig ten opzichte van de veelbelovende markten in Europa en Azië. Bovendien is het door de huidige economische situatie voor onder andere Turkse telers interessant om hun producten te exporteren. Nieuwe technologie en samenwerking met buitenlandse bedrijven is hiervoor nodig. De volgende editie van GrowTech Eurasia vindt plaats van 20 tot en met 23 maart 2003, wederom in het Antalya Expo Center in Turkije. Actuele informatie is te vinden op www.growtecheurasia.com

Amsterdam, april 2002


---

------------------------------------------ Noot voor de redactie /