Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-04-2002 Vervolgpersberichten district Heerlen (RKey; 15.00 u) Dinsdag, 23 april 2002

District Heerlen

Heerlen; dvd-speler
Personeel van een winkelbedrijf aan de Homeruspassage in Heerlen betrapte vanmorgen, dinsdagmorgen een 25-jarige man uit Heerlen bij diefstal van een dvd-speler ter waarde van bijna 450,- Euro. Die had hij onder zijn jas gestoken en verliet daarop de winkel. Personeel liep de winkeldief achterna en vatte hem buiten in de kraag waarna hij aan de gewaarschuwde politie werd overgedragen. De gestolen dvd-speler werd teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkel. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op en in het kader van een snelrechtprocedure kreeg de verdachte meteen een dagvaarding mee om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Heerlen; zakkenrollerij
Een 18-jarige jongevrouw uit Hoensbroek ontdekte vanmorgen, dinsdagmorgen dat onbekenden op de Bongerd in Heerlen haar gsm uit de jaszak hadden gestolen. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal/zakkenrollerij.

Brunssum; verkeerscontrole
De politie heeft vanmorgen, dinsdagmorgen bij een verkeerscontrole op de Platanendreef in Brunssum totaal 20 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordel (de meeste bekeuringen; 12), het niet bij zich hebben van de vereiste voertuigpapieren tot het niet APK-gekeurd zijn van het voertuig.