Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-04-2002
Persberichten district Sittard (2de editie 15.05 uur) Dinsdag 23 april 2002

Nieuwstadt, drie autos van automobielbedrijf ontvreemd: De voorbije nacht zijn vanaf het terrein van een automobielbedrijf gevestigd aan de Kruisweide te Nieuwstadt drie te koop staande personenautos ontvreemd.
De diefstal werd ontdekt nadat op de brug over de A-2 ter hoogte van Born een personenauto tegen een ANWB-paal gereden was. Inzittenden werd door de politie ter plaatse niet aangetroffen. Ook in de directe omgeving werden geen personen aangetroffen. De auto raakte door de aanrijding behoorlijk beschadigd. Bij het controleren van het kenteken van de beschadigde auto bleek de auto afkomstig te zijn van het automobielbedrijf aan de Kruisweide te Nieuwstadt. Daar werd toen de diefstal ontdekt van drie personenautos. De autos konden het terrein verlaten omdat het hekwerk aan de toegang door de dieven werd geforceerd en daardoor geopend kon worden. Ontvreemd werden een blauwe Audi A-3, een zwarte blauwe 323 en een zwarte Mazda 323. Deze laatste is betrokken bij het verkeersongeval met de ANWB-paal. De eigenaar van het automobielbedrijf heeft van de diefstallen bij de politie aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in naar de diefstallen.

Sittard, snelheidscontroles:
Dinsdagmorgen 23 april 2002 hebben tussen 07.25 en 09.30 uur zowel op de Nusterweg als de Kastelenweg te Sittard snelheidscontroles plaatsgevonden. In totaal werd de snelheid gemeten van 417 motorvoertuigen waarvan 97 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. Met name op de Nusterweg werd te hard gereden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg daar 91 km per uur. Op de Kastelenweg slechts 61 km per uur. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd.

Sittard, winkeldievegge aangehouden:
Een 72 jarige inwoonster van Sittard is dinsdagmorgen 23 april 2002 bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal. In een supermarkt gevestigd aan de Brugstraat te Sittard ontvreemdde de inwoonster van Sittard een varkenshaasje welke zij in haar kleding wegstopte en niet betaalde. Aan de uitgang werd zij echter ter verantwoording geroepen en werd het varkenshaasje uit haar kleding gehaald. De gewaarschuwde politie maakte tegen de winkeldievegge proces-verbaal op. Zij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 115 euro. Na verhoor kon de inwoner van Sittard huiswaarts.