Gemeente Amsterdam


---
|
Directeuren gemeente Amsterdam leggen ambtseed af

Directeuren gemeente Amsterdam leggen ambtseed af

Op donderdag 18 april hebben 40 directeuren van diensten en bedrijven van de gemeente Amsterdam de ambtseed afgelegd. Hiermee wilden zij zowel naar hun medewerkers als naar de buitenwereld onderstrepen hoe hoog het begrip integriteit in hun vaandel staat.

Zij verklaarden aan burgemeester Cohen trouw te zijn aan de Grondwet en andere wetten en geen geschenken te hebben gegeven of beloofd om te worden benoemd. Ook beloofden zij naar vermogen de belangen van de gemeente te behartigen, eerlijk en plichtsgetrouw, en legden zij een geheimhoudingsverklaring af.

Burgemeester Cohen gaf aan het buitengewoon belangrijk te vinden dat de directie een dergelijk signaal heeft afgegeven: "Het topmanagement heeft een cruciale rol in het zichtbaar maken dat het ons ernst is met onze inspanningen om de gemeente Amsterdam integer te laten zijn." Ook wethouder Dales, voormalig wethouder P&O, is tevreden over de geboekte resultaten op het gebied van integriteit binnen de gemeente; Amsterdam is op dit terrein koploper geworden in Nederland.

Het is de bedoeling dat alle ambtenaren van de gemeentelijke diensten en bedrijven de ambtseed zullen afleggen. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. In mei en juni zullen de ambtenaren van de Bestuursdienst als één van de eersten de eed afleggen aan de gemeentesecretaris. De gemeente verwacht dat de stadsdelen het voorbeeld zullen volgen.

De directeuren die verhinderd waren om de ceremonie bij te wonen, zullen in een later stadium de eed alsnog afleggen.

Amsterdam, 19 april 2002 Marjan Lansdaal

^


-

© gemeente Amsterdam - 23-04-2002