Gemeente Amsterdam


---
|
'De School Centraal'

'De School Centraal'

Op maandag 22 april is de ondertekening van de convenanten tussen de gemeente Amsterdam en de besturen van de Onderwijskansenscholen in het Voortgezet Onderwijs in de stad. Deze scholen zijn vanaf augustus 2001 bezig uitvoering te geven aan het verbeterplan dat zij zelf hebben opgesteld, met als belangrijkste doel het vergroten van de kansen voor en het verbeteren van de prestaties van hun leerlingen. Centrale thema's in de plannen zijn: leerlingenzorg, ICT in de klas, taalbeleid, een professionele cultuur en de 'brede school'. De onderwijskansenscholen zijn: Juniorcollege West/Calvijncollege, College De Meer, Montessoricollege Oost, Marcanticollege, het ROC van Amsterdam en het VMBO.
De gemeente Amsterdam heeft daartoe een convenant gesloten met het ministerie van OCenW. Vervolgens heeft de gemeente, via het projectmanagement van 'De School Centraal', afspraken gemaakt met de schoolbesturen over de inzet van de door het Rijk verstrekte extra middelen voor een periode van vier jaar.
De ondertekening is na afloop van het seminar dat 'De School Centraal' op 22 april heeft georganiseerd in het gebouw van het Juniorcollege West aan de Schipluidenlaan 12. Op dat seminar wisselen de OK-scholen informatie uit over hun activiteiten in het kader van 'De Brede School' of 'De Verlengde Schooldag'. Medewerkers en leerlingen van het Juniorcollege West laten op een bruisende manier zien hoe zij gestalte geven aan 'De Verlengde Schooldag', waarna informatie-uitwisseling en discussie volgen.
Dit is inmiddels het vierde seminar waarop de scholen onderling informatie uitwisselen en externe deskundigheid gebruiken. Eerdere thema's waren: zorgstructuur, professionele cultuur en taalbeleid. Het seminar begint om 14.00 uur, de ondertekening van de convenanten om 16.00 uur.
Wethouder Rob Oudkerk ondertekent de convenanten namens de gemeente.

Amsterdam, 22 april 2002 Herbert Raat

^


-

© gemeente Amsterdam - 23-04-2002