Gemeente Helmond


23 april 2002
Gemeente Helmond in actie tegen overlast aanhangwagens en caravans

De gemeente hanteert, in samenwerking met stadswacht en politie, vanaf
1 mei een nieuwe aanpak om de overlast van langdurig geparkeerde aanhangwagens, caravans en dergelijke terug te dringen. Zij gaan de eigenaren verzoeken hun voertuig te verwijderen.

De gemeente, stadswacht en politie ontvangen regelmatig signalen van bewoners dat op diverse locaties aanhangwagens en recreatievoertuigen staan geplaatst, die niet of nauwelijks worden gebruikt. Het ontsiert het straatbeeld en leidt bovendien tot parkeerproblemen. Het gezamenlijke handhavingproject moet deze ongewenste situatie een halt toeroepen.

Procedure
Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) Helmond is het verboden om een aanhangwagen, caravan, camper, of een ander dergelijk voertuig langer dan zeven achtereenvolgende dagen op de weg te parkeren, of te bevestigen aan straatmeubilair, verkeersmeubilair of groenvoorzieningen.

Bewoners die de regels overtreden, krijgen de gelegenheid hun voertuig binnen zeven dagen te verwijderen. Zij worden hierover geïnformeerd via een brief van de stadswacht. Als de eigenaar niet bekend is, wordt op het voertuig een opvallende sticker geplakt. Wanneer een eigenaar aan het verzoek geen gehoor geeft, wordt een proces verbaal opgemaakt. Verplaatst de eigenaar het voertuig dan nog niet, wordt het voertuig weggesleept. De kosten daarvan zullen op de eigenaar worden verhaald.
Is de eigenaar niet bekend, dan laat de gemeente het voertuig na de termijn van zeven dagen verwijderen.