Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Het West-Vlaams Overleg Adviesraden van senioren (WOAS) roept niet-georganiseerde senioren op deel te nemen aan de regionale werking Brugge, 18/4/2002
Het West-Vlaams Overleg Adviesraden van Senioren, kortweg WOAS, werd in 94 opgericht om betrokkenen van Seniorenadviesraden (Sar) rond gemeenteoverstijgende thema s samen te brengen. Het is de bedoeling om enerzijds ondersteuning te bieden aan gemeenten die een seniorenadviesraad willen oprichten en anderzijds de kwaliteit van reeds bestaande inspraakorganen te optimaliseren. Het verhogen van inspraak en zelfwerkzaamheid van senioren staat centraal.

Het WOAS is uitgebouwd in 5 regionale kernen, zijnde Kortrijk, Roeselare-Tielt, Oostende-Diksmuide, Ieper-Veurne en Brugge. Elke kern bestaat uit afgevaardigden van de in de regio actieve Sar s, ouderenorganisaties en dienstencentra. Daarnaast kunnen ook senioren die niet aangesloten zijn bij een ouderenorganisatie deel uitmaken van de kern. Momenteel wordt de samenstelling van de 5 regionale kernen vernieuwd.

Bent u (jong)senior (en niet aangesloten bij een seniorenvereniging), hebt u voeling met inspraakprocessen en teamwork, bent u ruimdenkend en communicatief en wilt u zich vrijwillig inzetten voor de verbetering van de inspraak van senioren, dan is er voor u misschien een taak weggelegd bij de uitbouw van de regionale kern van het WOAS in uw buurt.
Schrijf, bel, fax of e-mail vóór 13 mei 2001 naar: Provinciebestuur West-Vlaanderen, Koning Leopold III-laan 41 8200 Sint-Andries
Telefoon: 050/40.33.14, fax: 050/40.31.07 , e-mail: michel.dewit@west-vlaanderen.be