Korps: Friesland, plaats: Friesland 23-04-2002
Politieberichten van 23/4 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: opgeven valse naam
Maandag omstreeks 11.50 uur werd op de Annie Westlandstraat werd een 18-jarige bromfietser uit Leeuwarden gecontroleerd. Hij kon geen geldig bromfietscertificaat tonen. Bij navraag en controle bleek dat verdachte niet in het bezit was van een bromfietscertificaat en in eerste instantie een vals naam had opgegeven. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: straatroof
Maandag omstreeks 12.50 uur werd een 29-jarige inwoonster van Leeuwarden op de Paardepijp (verbinding Peperstraat naar Groentemarkt/ Weaze) beroofd van haar portemonnee. De vrouw kwam aanfietsen toen een man haar vroeg om 0,25. De vrouw stapte af om de man het geld te geven. Op dat moment kwam er een tweede man bij, die haar een stomp tegen de borst gaf en riep dat hij geld moest hebben. De vrouw kreeg verschillende trappen en liet daarop haar portemonnee vallen. In de portemonnee zat ongeveer 100.-, alsmede een spaarpas, een lidmaatschapskaart en een paar fotos. De beide mannen pakten de portemonnee op en fietsten weg. De vrouw riep om hulp, doch geen van de omstanders reageerde daarop. De man, die het eerst om geld vroeg was ongeveer 30/35 jaar oud, licht getinte huidskleur, mager postuur, lengte ongeveer 1.75 meter, droeg een blauwe spijkerbroek. De andere man was tussen de 20 en 25 jaar oud, donkere huidskleur, lengte ongeveer 1.75 meter, donker kroeshaar, droeg een donkerkleurige jas. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak woning
Dinsdag tussen 02.00 en 05.20 uur werd ingebroken in een woning aan de Robinsonstraat. De bewoner, een 43-jarige man, werd wakker van gestommel. Toen hij opstond en naar buiten keek, zag hij een onbekende man in zijn tuin staan. Hij riep de man aan, die daarop wegrende. Hoe men binnenkwam, werd niet duidelijk. Uit de woning werd een rugtas weggenomen met daarin de auto- en huissleutels, een gsm, een portemonnee met geringe inhoud en een rijbewijs. De man heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak kantoor
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een kantoor aan de Vondelstraat. Het glas in de voordeur werd vernield. Uit het kantoor werd een computer weggenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 40-jarige inwoner van Hurdegaryp, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272