Athlon Groep

Athlon Groep handhaaft prognose 2002
Hoofddorp, 23 april 2002
Tijdens de heden gehouden Algemene Vergadering van Aandeelhouders bevestigde de Raad van Bestuur van Athlon Groep (autoleasing, verhuur en autoschadeherstel) dat in 2002 het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening na belasting en voor afschrijving goodwill en exclusief het nettoresultaat van de afgestoten dealeractiviteiten en CCRaule minimaal uitkomt op het overeenkomstige resultaat in 2001, zijnde ¤29,9mln. Hierop dienen de verwachte sluitingskosten ad ¤15mln. in verband met de gefaseerde sluiting in 2002 van het Duitse autoverhuurbedrijf CC Raule in mindering gebracht te worden.

De Raad van Bestuur voorziet een herstel van de economie eerst eind 2002. De groei van de leasemarkt is bescheiden, terwijl de verhuurmarkten nog altijd onder druk staan. Voor het gehele jaar wordt verwacht dat de betere resultaten van de leasebedrijven de verliezen bij de verhuurbedrijven compenseren.

Tijdens de toelichting op het boekjaar 2001 ging de RvB ondermeer in op de strategische herorientatie, welke leidde tot de verkoop van de dealer- en dealerleasebedrijven. Athlon focust thans primair op (internationale) autoleasing met daaraan gekoppelde autoverhuur en op verdere (internationale) uitbouw van de schadeactiviteiten. De vergadering keurde de jaarrekening 2001 goed en stelde bij een winst per aandeel van ¤1,95 (2001: ¤0,89) het contante dividend vast op ¤0,68 (2001: ¤ 0,626); dit is betaalbaar op 2 mei a.s.

Aan het slot van de vergadering trad de heer ir. A.J. Kranendonk, voorzitter van de RvC, wegens het bereiken van de statutair gestelde leeftijdsgrens definitief af als commissaris van de vennootschap. De vergadering stemde in met de benoeming van de heer drs. C.J. Brakel (65) voorheen ondermeer bestuursvoorzitter van Wolters Kluwer N.V. tot zijn opvolger en de herbenoeming van de heer O. Heijn tot commissaris.

Voor nadere informatie:
Athlon Groep N.V.
mr. J.E. Demper, secretaris Raad van Bestuur
Telefoon: 023 56 15 105, E-mail: info@athlon.nl

Tot Athlon Groep behoren:
Autoleasing: Interleasing Nederland, Interleasing Belgium, Interleasing Luxembourg, Hiltermann Lease Service (NL), Autop Lease (F), AV Leasing (D), Autop Deutschland (D), Unilease (NL/B, 50%) Autoverhuur: ATRENT Automotive (NL), Interleasing Rent (B), CC Raule Autovermietung (D), Autop Rent (F), SDL (F) Autoschadeherstel: CARe Schadeservice (NL, 45 vestigingen, B, 3 vestigingen) Website: www.athlon.nl